گسترش دامنه حملههای هوایی اسرائیل به نیروهای ایرانی در منطقه
بر اساس گزارشهای منتشر شده، طی هفتههای گذشته نیروهای ایرانی در خارج از خاک سوریه هم هدف حملههای هوایی ارتش اسرائيل قرار گرفتهاند.
روزنامه الشرق الاوسط، چاپ لندن، روز سهشنبه هشتم مرداد در گزارشی نوشت که حمله هوایی روز ۲۸ تیر به یک پایگاه نظامی متعلق به نیروهای حشدالشعبی در استان صلاحالدین، در شمال غرب عراق، از سوی جنگندههای اف۳۵ ارتش اسرائيل انجام گرفته است. پیشتر گزارش شده بود که این حمله، با بکارگیری پهپاد، هواپیماهای بدون سرنشین، صورت گرفته است.
بنا بر گزارشها، هدف از حمله هوایی نابودی شماری از موشکهای بالستیک ایران بوده که در این پایگاه نظامی مخفی شده بود.
بر پایه گزارشها، در روزهای پنجم و ششم مردادماه نیز یک پایگاه نظامی دیگر در استان دیالی، در شرق عراق در نزدیکی بغداد، هدف حملههای هوایی قرار گرفته است که احتمال داده شده که ارتش اسرائیل عامل آن بوده باشد. در این حملات گفته شده است که شمار بیشتری از نیروهای حاضر در محل کشته و زخمی شدهاند.
روزنامه الشرق الاوسط در گزارش خود نوشته است که در حمله دوم، پایگاه «اشرف»، مقر پیشین نیروهای سازمان مجاهدین خلق، هدف حمله قرار گرفته است که ظاهرا در این حمله نیز انباری از موشکهای بالستیک ایران هدف قرار گرفته است.
یک روز پس از حمله هوایی ۲۸ تیر به پایگاه آمرلی نیروهای حشدالشعبی، باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی تایید کرد که یکی از نیروهای سپاه پاسداران ایران، با نام ابوالفضل سرابیان، در این حمله هوایی کشته شده است.
با این حال، پایگاه خبری العربیه در گزارش خود در این باره نوشته است که در جریان حمله هوایی روز ۲۸ تیر به پایگاه حشدالشعبی، چندین افسر نیروهای حزبالله لبنان و نیز شماری از نیروهای سپاه پاسداران ایران کشته شدهاند.
در پی تشدید تنشها میان ایران و ایالات متحده در منطقه، علاوه بر مقامهای مختلف آمریکایی، مقامهای مختلف دولت اسرائيل، نیز از جمله بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، نسبت به انجام عملیات نظامی نیروهای سپاه پاسدارن ایران، در خاک عراق، به مقامهای این کشور هشدار داده بودند. ارتش یا نیروهای دولتی عراق، تاکنون درباره این حملات گزارش رسمی منتشر نکردهاند.
از زمان عملیات موسوم به «اپرا» در تابستان ۱۹۸۱، که در جریان آن نیروی هوایی ارتش اسرائيل یک نیروگاه اتمی در حال ساخت عراق را در اوایل جنگ با ایران نابود کرد؛ این نخستین عملیات نظامی ارتش اسرائيل در حریم هوایی عراق به شمار میرود.