گیتی پورفاضل از امضا کنندگان «بیانیه ۱۴ کنشگر زن برای استعفای خامنهای» بازداشت شد
گیتی پورفاضل، وکیل، حقوقدان و یکی دیگر از امضا کنندگان «بیانیه ۱۴ کنشگر زن برای استعفای خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی» بازداشت شد. او هفتمین امضاکننده این بیانیه است که از سوی نهادهای امنیتی طی دو هفته گذشته بازداشت شده است. جبهه ملی ایران اعلام کرد که گیتی پورفاضل از پنج روز قبل ناپدید شده و همسر و خواهر او از اینکه چه نهاد امنیتی، پورفاضل را بازداشت کرده و به کدام زندان انتقال داده شده بیخبر هستند.
از زمان انتشار «بیانیه ۱۴کنشگر زن برای استعفای خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی» در ۱۴ مرداد ماه تاکنون ۶ تن از زنان امضا کننده این بیانیه بازداشت شدند و یک تن، فرنگیس مظلوم، نیز پیش از انتشار علنی بیانه، از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شده بود. در مجموع اکنون ۷ تن از ۱۴ زن امضاکننده این بیانیه در بازداشت دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی هستند.
جبهه ملی ایران روز شنبه ۲ شهریور در بیانیهای اعلام کرد گیتی پورفاضل، عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران و عضو کمیسیون حقوقی جبهه ملی ایران از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شده است. در این بیانیه با اشاره به اینکه پورفاضل دارای تالیفات پژوهشی و ادبی بسیاری است و در سطح جهانی مورد تقدیر و بزرگداشت بوده، تاکید شده است که «گیتی پورفاضل، یکی از برجستهترین حقوقدانان و وکیلان مدافع متهمان سیاسی، حقوق بشری و آزادیخواهی و از ۱۴ تن بانوان امضا کننده بیانیه درخواست استعفا از رهبر جمهوری اسلامی» است.
در این بیانیه تاکید شده است که «موضع سرسختانه پورفاضل علیه فساد، خشونت و بیقانونی حاکم، خشم نهادهای امنیتی را برانگیخته» است.
جبهه ملی در پایان این بیانیه خود بازداشت «گیتی پورفاضل» را تقبیح و ابراز امیدوار کرده است که این حقوقدان هر چه زودتر و بدون هیچ آسیبی آزاد و به خانه و خانواده بازگردانده شود.
پیش از گیتی پورفاضل، پنج تن دیگر از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴کنشگر زن برای استعفای خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی» شامل شهلا انتصاری، شهلا جهانبین، فاطمه سپهری، حوریه فرجزاده و نرگس منصوری، در رشت، تهران و مشهد بازداشت شده بودند و فرنگیس مظلوم، مادر سهیل اعرابی زندانی عقیدتی، که از امضاکنندگان این بیانه است، پیش از انتشار عمومی بیانیه بازداشت شده و در بند ۲۰۹ زندان اوین متعلق به وزارت اطلاعات نگهداری میشود.
دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ چهارده تن از «کنشگران مدنی و فعالان حوزه زنان» در ایران با انتشار «بیانیهای برای استعفای خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی»، حکومت فعلی را «نظام ضد زن» خواندند و با اشاره به اینکه «چهار دهه حکومت ولایت مطلقه فقیه منجر به حذف ضدانسانی نیمی از جمعیت کشور» شده، اعلام کردند که در مبارزهای با تکیه به شیوههای مدنی و بدون خشونت «علیه این نظام ضد زن به پاخاسته و خواستار گذار کامل از نظام جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدیدی»هستند که «در آن کرامت و هویت و حقوق برابر زنان در تمامی عرصهها به رسمیت شناخته شود».
در این بیانیه که خطاب به «هموطنان شریف، آزاده و همدرد» تاکید شده: «ما ۱۴ تن از کنشگران مدنی و فعالین حوزه حقوق زنان مصمم هستیم با شیوهای مدنی و بدون خشونت، مبارزه خود را همچون پیشقراولان آزادی وطن با گفتن «نه به جمهوری اسلامی» تا رسیدن به خواستههای کامل خود ادامه دهیم.»
این ۱۴ زن که همگی در داخل ایران زندگی میکنند در بیانیه خود ضمن تاکید بر مبارزه به «شیوهای مدنی و بدون خشونت»، اعلام کردند که در اعتراض به این «آپارتاید» جنسیتی که «حاصل نگاه مردسالارانه نظام فقاهتی است، علیه این نظام ضد زن که ارزشهای انسانی ما را محو نموده است، به پاخاسته و خواستار گذار کامل از نظام جمهوریاسلامی و تدوین قانون اساسی جدیدی هستیم، نظام و قانونی که در آن کرامت و هویت و حقوق برابر زنان در تمامی عرصهها برسمیت شناخته شود.»
آنها در بیانیه خود تاکید کردند: «در دنیایی که زنان بسیاری از کشورها در عرصههای سیاسی، اقتصادی، علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی پابهپای مردان به پیش میروند، در جمهوریاسلامی زنان همچنان برای حقوق اولیه انسانی تلاش میکنند.»
نویسندگان این بیانیه خواهان یک حکومت سکولار هستند و در بیانیه خود تاکید کردند که «با اعتقاد به تساوی حقوق زن و مرد در تمامی عرصهها مبتنی بر اعلامیه جهانی حقوق بشر، خواستار حکومتی سکولار دموکرات با حفظ تمامیت ارضی ایران عزیز هستیم که بتواند تضمین کننده حقوق زنان جامعه باشد.»