شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

یک نماینده مجلس: هواپیمایی ماهان متهم ردیف اول شیوع کرونا در ایران است

 

بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در ایران سازمان هواپیمایی کشوری و هواپیمایی ماهان را «متهمان ردیف اول» ورود کرونا به این کشور خواند.

او روز جمعه ۲۳ اسفند گفت مساله ادامه پرواز برخی ایرلاین‌ها به چین را در قالب تحقیق و تفحص از سازمان هواپیمایی پیگیری خواهد کرد.

نماینده شیراز تاکید کرد: «اگر ما بخواهیم متهمان شیوع کرونا در کشور را رده‌بندی کنیم، متهمین ردیف اول کسانی هستند که عامل ورود این ویروس به کشور بودند... قطعا سازمان هواپیمایی که مانع انجام پرواز به چین نشد در کنار ایرلاین ماهان از متهمان ردیف اول است.»

پارسایی اظهارات مسئولان هواپیمایی ماهان و سازمان هواپیمایی کشوری مبنی بر اینکه ماهان که از چین کالای پزشکی وارد کرده، با اشاره به اینکه پزشکان و پرستاران ایران «از وسائل لازم برای مبارزه با ویروس کرونا محرومند» را «ادعایی مضحک» خواند.  

این نماینده مجلس گفت ماهان صرفا تجهیزات پزشکی وارد نکرده و «این موضوع به قیمت درگیری کل کشور به کرونا تمام شده است.»

او افزود معتقد است حتی اگر توقف پروازها به چین باعث قطع ارتباطات اقتصادی ایران با این کشور می‌شد «باز هم می‌ارزید به این مشکلی که امروز گریبانگیر کشور شده است».

پارسایی پیشتر ماهان را به «منفعت‌طلبی» متهم کرده و گفته بود که ویروس کرونا از طریق مرزهای هوایی وارد ایران شده است.

رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمای کشوری، اول اسفند اعلام کرده بود هیچ پرواز از ایران به چین صورت نمی‌گیرد و «اگر شاهد پروازی به مقصد چین هستید، پروازهای غیر مسافری (باری) و کنترل شده و تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است».

این در حالی است که تصاویر منتشر شده از اطلاعات پروازهای ورودی و خروجی به فرودگاه امام خمینی در هفته‌های گذشته نشان می‌داد پروازهاى هواپيمايى ماهان به چين هنوز هم انجام می‌شود. 

بررسی‌های ایران اینترنشنال هم نشان می‌دهد که برخلاف ادعای حکومت و دولت ایران، پروازهای میان ایران و چین، علی‌رغم گسترش ویروس کرونا در کشور، لغو نشده است و این پروازها همچنان ادامه دارند. بر‌اساس این بررسی‌‌ها، شرکت هواپیمایی ماهان، از تاریخ ۱۲ بهمن تا ۱۵ اسفند ۱۳۹۸، دست‌کم ۳۴ پرواز داشته است که ۱۸ پرواز از ایران به چین و ۱۶ پرواز از چین به ایران بوده است.

ایران اینترنشنال به کمک پلتفرم‌های رهگیری پروازها در جهان، تمام پروازهای خارجی شرکت‌های هواپیمایی ایران ایر و ماهان از تاریخ ۱۲ بهمن تا ۱۵ اسفند (۱ فوریه تا ۵ مارس ۲۰۲۰) را بررسی کرده است. نتایج بررسی‌ها حاکی از این است که این دو شرکت هواپیمایی در مجموع بیش از ۲۶۰۰ پرواز داشته‌اند که در این میان، ۳۴ پرواز بین ایران و چین انجام شده است. این ۳۴ پرواز در مسیر بین تهران و شهرهای ووهان، شانگهای، پکن، گوانگ‌ژو و شنژن به‌صورت رفت‌و‌برگشت بوده است. 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More