وزیر بهداشت گینه، مرگ چهار نفر بهدلیل ابتلا به ویروس ابولا را تایید کرد
وزیر بهداشت جمهوری گینه، از جانباختن چهار نفر بر اثر ابتلا به ویروس ابولا در این کشور خبر داد.
رمی لاما، وزیر بهداشت جمهوری گینه، روز شنبه ضمن تایید مرگ چهار نفر بر اثر ابتلا به ویروس ابولا گفت: «تجدید حیات این ویروس مرگبار، پس از پایان همهگیری در سال ۲۰۱۶، واقعا نگرانکننده است.»
آژانس امنیت سلامت ملی گینه به رسانههای محلی این کشور گفت یکی از آخرین قربانیان این ویروس پرستاری در شهر نزرهکوره بوده است که پس از بیمار شدن در اواخر ماه ژانویه، یکم فوریه به خاک سپرده میشد.
بر اساس این گزارش، هشت نفر از شرکتکنندگان در مراسم تدفین این پرستار، دچار علائمی از جمله اسهال، استفراغ و خونریزی میشوند. سه نفر از آنها فوت میکنند و چهار نفر دیگر هنوز در بیمارستان بستریاند.
در حالی که دولت گینه محل ابتلای چهار مورد مرگ بر اثر ابتلا به این ویروس را شهر نزرهکوره، دومین شهر بزرگ گینه، اعلام کرده است، سازمان بهداشت جهانی از دو مورد مشکوک ابتلا به این ویروس در پایتخت این کشور خبر داد.
تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، در توییترش نوشت این سازمان از شناسایی دو مورد مشکوک ابتلا به ابولا در شهر کوناکری، پایتخت گینه، مطلع شده است و آزمایش تایید این موارد ابتلا در حال انجام است.
موج همهگیری ویروس ابولا در سال ۲۰۱۳ از شرق گینه آغاز شد و سپس به کشورهای سیرالئون، لیبریا و نیجریه گسترش یافت. همهگیری ابولا تا سال ۲۰۱۶ ادامه داشت و بر اثر ابتلا به آن بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر در منطقه جان باختند.
سازمان بهداشت جهانی از سال ۲۰۱۶ به هر شیوع جدیدی از بیماری ابولا، با نگرانی شدیدی، چشم دوخته است و در سال ،۲۰۲۰ بهدلیل شیوع این بیماری در جمهوری دموکراتیک کنگو اورژانس بهداشتی عمومی بینالمللی اعلام کرد.
کنگو ماه نوامبر اعلام کرد یازدهمین شیوع بیماری ابولا در این کشور که باعث مرگ ۵۵ نفر شده بود، پس از شش ماه پایان یافته است. اما وزارت بهداشت این کشور روز جمعه، ۲۴ بهمنماه، از شناسایی سه مبتلا به ابولا طی یک هفته گذشته و مرگ یک نفر خبر داد.
اتحاد بینالمللی واکسن، اجوم، در ماه ژانویه اعلام کرد همهگیری ابولا تولید واکسن علیه این ویروس را سرعت بخشید، در حالی که ۵۰۰ هزار دُز واکسن برای برنامه ذخیره جهانی واکسنهای اضطراری در نظر گرفته شده است.