ادامهی انتقادات به سکوت آنگسانسوچی درمقابل قتلعام میانمار
«دزموند توتو» یکی از آخرین چهرههای شناختهشدهای است که آنگسانسوچی را بهدلیل سکوتش در برابر خشونت علیه مسلمانان میانمار و کشتار آنها، مورد انتقاد قرار داده است.
بنابر گزارش روزنامهی بریتانیایی گاردین، اسقف اعظم توتو که نامزد دریافت جایزهی نوبل بوده است، در نامهای که در شبکههای اجتماعی منتشر کرده، از آنگسانسوچی خواسته است تا در جهت پایان خشونت علیه اقلیت مسلمان روهینگیا، تلاش کند.
توتوی ۸۵ ساله که سالها علیه آپارتاید مبارزه کرده است، در نامهی خود اظهار داشته که «وحشت محض» و «پاکسازی قومی» او را ترغیب کرده است تا علیه «خواهر» خود که همیشه مورد احترام و تحسینش بوده، زبان به شکوه بگشاید.
توتو در نامهی خود مینویسد: «برای سالهای سال، عکس شما روی میز کارم بوده است. عکسی که برایم یادآور فداکاری شما برای میانمار و موج بیعدالتی بود که مدتها متحمل شدهاید. شما برای من همیشه نمادی از عدالتخواهی بودهاید… چنین نماد عدالتی، نمیتواند رهبر میانماری باشد که امروز میبینیم».
توتو در ادامهی نامهی خود، بهروشنی مینویسد: «اگر این سکوت، هزینهی صعود شما به یکی از بالاترین مقامهای تصمیم گیرنده در میانمار است، بیشک برایتان بسیار گران تمام شده است».
پیش از این نیز ملاله یوسفزی، جوانترین برندهی جایزهی نوبل صلح نیز آنگسانسوچی را به شکستن سکوت خود ترغیب کرده بود. او روز دوشنبه، ۱۳ شهریورماه ۹۶، خطاببه آنگسانسوچی نوشت: «تمام دنیا در انتظار واکنش شماست».
My statement on the #Rohingya crisis in Myanmar: pic.twitter.com/1Pj5U3VdDK
— Malala (@Malala) 3 September 2017
یوسفزی در صفحهی توئیتر خود، نوشته است: «هربار این خبر را میشنوم، قلبم میشکند. طی سالهای گذشته، بارها و بارها این شیوهی برخورد شرمآور و غمانگیز را محکوم کردهام. هنوز در انتظار همراه و همتای خود، آنگسانسوچی هستم که واکنش مشابهی از خود نشان دهد».
روز سهشنبه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز هشدار داد که منطقهی راخین با خطر «پاکسازی قومی» روبروست. این درحالی است که روز چهارشنبه ۱۵ شهریورماه، آنگسانسوچی، برای نخستینبار دربارهی بحران راخین، زبان به سخن گشود و «تروریستها» را به مخدوش کردن اطلاعات مربوط به خشونتهای میانمار محکوم کرد.