اعلام خواستههای رهبران آوارگان روهینگیا پیش از آغاز روند بازگشت
رهبران مسلمانان روهینگیا در اردوگاه آوارگان در شهر کوتوپالونگ بنگلادش فهرست تقاضاهای خود را اعلام کرده و از دولت میانمار خواستهاند قبل از اینکه روند بازگرداندن چند صد هزار تن از آنها را به کشور آغاز کند، این مطالبات را برآورده کنند. انتظار میرود این روند هفته آینده شروع و برای دو سال ادامه داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این خواستهها تازهترین تاکید بر دشواری و پیچیدگی چالشی است که بنگلادش و میانمار با آن مواجه هستند، به ویژه در رابطه با نحوه مدیریت فرآیند بازگشت آوارگانی که از تداوم عملیات نظامی در منطقه راخین بیم دارند و درعین حال، در مورد چشمانداز اقامتی طولانی در یکی از«اردوگاههای موقتی» پس از بازگشت به میانمار نیز نگرانند.
یک گروه شش نفره از ریشسفیدان روهینگیا، که میگفتند نماینده ۴۰ روستا از راخین هستند، فهرست تقاضاها را به خبرنگار رویترز در اردوگاه آوارگان کوتوپالونگ نشان دادهاند. این اردوگاه در حال حاضر میزبان اغلب ۶۵۵ هزار و ۵۰۰ آواره روهینگیایی است.
فهرست مطالبات، که هنوز باید نهایی شود، به زبان برمهای نوشته شده و تاکید میکند اگر این خواستهها برآورده نشوند، هیچکدام از آوارگان مسلمان به برمه بودایی باز نخواهند گشت. یکی از مفاد این فهرست از دولت میانمار میخواهد که رسما اعلام کند که به مسلمانان روهینگیا تابعیت آن کشور را بالاخره پس از یک انکار طولانی اعطا میکند و آنها را در زمره اقوام شناخته شده و رسمی میانمار به شمار میآورد. همچنین، این رهبران میخواهند زمینهایی که زمانی در اختیار مردم روهینگیا بوده بار دیگر به آنها بازگردانده شوند، و مضاف بر آن، خانهها، مدارس و مساجد آنها مرمت و بازسازی شوند.
آنها همچنین میگویند ارتش باید در ارتباط با موارد احتمالی کشتار،غارت و تجاوزجنسی پاسخگو باشد، و درعین حال، آزادی «روهینگیاییهای بیگناه» که در طی عملیات ضد شورش زندانی شده بودند را مطالبه کردهاند.
یکی دیگر از مفاد فهرست از دولت میانمار میخواهد روند انتشار اسامی و تصاویر افراد به عنوان تروریست در رسانههای حکومت یا صفحه فیس بوک دولتی را متوقف کند.