جو بایدن دستور بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل را صادر کرد
وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیهای از دستور جو بایدن برای بازگشت دوباره ایالات متحده به شورای حقوق بشر سازمان ملل خبر داد.
در این بیانیه آمده است با توجه به اینکه سیاست خارجی دولت بایدن بر مردمسالاری، حقوق بشر و برابری متمرکز است، استفاده از ابزارهای چندجانبه عامل مهمی برای پیشبرد این نوع دیدگاه است و از این رو رییسجمهوری به وزارت خارجه دستور داده کار بازگشت سریع و فعالانه آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل را آغاز کند.
این بیانیه با اشاره به اینکه شورای حقوق بشر نهادی است که در آن مشکلاتی وجود دارد، بر ضرورت ایجاد اصلاحات در عملکرد این شورا، از جمله در «تمرکز نامتناسب» آن بر موضوع اسرائیل، تاکید کرد.
وزارت خارجه آمریکا افزود: با این وجود خروج آمریکا از این شورا در سال ۲۰۱۸ به ایجاد اصلاحات در این نهاد کمکی نکرد و در عوض خلاء رهبری آمریکا باعث شد کشورهای تمامیتخواه از این شورا برای پیشبرد منافع خود استفاده کنند.
وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه اگر شورای حقوق بشر سازمان ملل به کارآمدی برسد میتواند واقعیتهای بیشتری را از کشورهایی که بدترین سوابق را در زمینه نقض حقوق بشر دارند برملا کرده و به گسترش آزادیهای اساسی، از جمله حقوق زنان، دختران، دگرباشان جنسی و سایر گروههای به حاشیه رانده شده، کمک کند.
این بیانیه افزود: آمریکا برای کمک به برطرف کردن مشکلات شورای حقوق بشر باید با رهبری دیپلماتیک خود در این نهاد حضور داشته باشد.
وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد واشینگتن قصد دارد در میان مدت به عنوان عضو ناظر در شورای حقوق بشر حضور داشته باشد و از این فرصت برای مشارکت در بحثها و فعالیتهای این شورا استفاده کند.
روز گذشته نیز سه مقام آمریکایی به شرط عدم انتشار نام خود با آسوشیتدپرش گفته بودند که ایالات متحده تا پایان سال جاری میلادی عضو بدون حق رای در شورای حقوق بشر خواهد بود، اما قصد دارد کرسی یکی از سه کشور اروپایی عضو کامل شورا، اتریش و ایتالیا و دانمارک را کسب کند که اواخر امسال به رای گذاشته میشود.
با این حال اگر آمریکا در انتخاباتی که ماه اکتبر آینده برگزار میشود برای کسب جایگاه دایمی در شورای حقوق بشر پیروز شود باز هم مجمع عمومی سازمان ملل متحد باید نظر نهایی خود را در این باره اعلام کند.