دادستان ضدتروریسم فرانسه: فرد کشتهشده مسئولیت سربریدن معلم تاریخ را به عهده گرفته بود
ژان فرانسوا ریکار، دادستان ملی ضدتروریسم فرانسه، اعلام کرد پیام مرتبط با به عهده گرفتن مسئولیت سربریدن یک معلم فرانسوی که روز جمعه در توییتر منتشر شد، از سوی فرد مهاجم صادر شده بود.
ریکار روز شنبه در یک کنفرانس خبری گفت: «تحقیقات توانست تایید کند که این حساب [حساب توییتری منتشرکننده پیام] متعلق به عامل حادثه بوده است.»
او اضافه کرد که اولین نتایج بررسی روی تلفن همراه فرد حملهکننده، نشان میدهد که او متن اولیه خود را در ساعت ۱۲ و ۱۷ دقیقه نوشته و ذخیره کرده و سپس در ساعت ۱۶ و ۵۷ دقیقه عکس مقتول را گرفته بوده است.
به گفته ریکار، فرد مهاجم یک جوان ۱۸ ساله اهل چچن بوده که در مسکو به دنیا آمده بود. او افزود مهاجم در خیابان از دانشآموزان مدرسهای که مقتول در آن درس میداده سوال پرسیده تا معلم را پیدا کند.
دادستان ملی ضدتروریسم فرانسه گفت مهاجم پناهنده بوده و در ماه مارس سال جاری اجازه اقامت ده ساله فرانسه راکسب کرده بوده است.
این مقام فرانسوی گفت مدرسهای که معلم به قتل رسیده در آن تدریس میکرده، پیشتر به دلیل شیوههای درس دادن او تهدیدهایی دریافت کرده بوده است.
او پس از بریدن سر این معلم فرانسوی در یکی از حومههای غربی پاریس، در فاصله دویست متری محل حادثه از سوی پلیس هدف گرفته و کشته شد.
به گفته منابع آگاه، اگر چه او دارای سوءسابقه بود، اما سابقه کیفری نداشت و اتهامی در زمینه افراطگرایی متوجه او نبود.
معلم تاریخی که روز جمعه در پاریس سربریده شد، پیشتر در کلاس درس خود کاریکاتورهای مجله شارلی ابدو درباره پیامبر اسلام را به شاگردانش نشان داده بود.
در حالی که ۹ نفر در ارتباط با پرونده سربریده شدن یک معلم فرانسوی در حومه پاریس بازداشت شدهاند، ژان کاستکس، نخستوزیر فرانسه، اعلام کرد این کشور در زمینه این پرونده با قاطعیت تمام عمل خواهد کرد.
کاستکس روز شنبه در حساب توییتر خود نوشت: «[با حمله] به یکی از مدافعانش، این جمهوری است که در مرکزش از سوی تروریسم اسلامی مورد حمله قرار گرفته است.»
او ادامه داد: «در همبستگی با معلمان، دولت با حداکثر قاطعیت عمل خواهد کرد تا جمهوری و شهروندانش آزاد باشند. ما هرگز تسلیم نخواهیم شد، هرگز.»
نخستوزیر فرانسه همچنین در توییت دیگری نوشت: «در همه مدارس، راهنماییها و دبیرستانها، معلمانمان به بیدار کردن روحیه انتقادی شهروندان جمهوری، رها کردن آنان از هرگونه توتالیتاریسم و تاریکاندیشی ادامه خواهند داد.»
امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، شامگاه جمعه با حضور در محل حادثه، این حمله را یک «حمله تروریستی اسلامگرایانه» خواند و بر عزم دولتش برای پیگیری سریع و قاطعانه این موضوع تاکید کرد.
فرانسه در سالهای اخیر شاهد چندین حمله تروریستی از سوی افراطیان بوده که از آن جمله میتوان حمله به دفتر شارلی ابدو در سال ۲۰۱۵ و یک سلسله تیراندازی و بمبگذاری در همان سال که به کشته شدن ۱۳۰ نفر انجامید، اشاره کرد.
ماه گذشته نیز پس از آنکه شارلی ابدو به مناسبت برگزاری دادگاه مهاجمان حمله به دفترش، به انتشار دوباره کاریکاتورهای پیامبر اسلام اقدام کرد، فردی که اصالتا پاکستانی بود با ساطور به دو نفر در مقابل دفتر قبلی شارلی ابدو حمله کرده و آنها را مجروح کرد.
به گزارش رویترز، گروه القاعده که مسئولیت این حملهها را به عهده گرفته بود، تهدید کرده در صورت انتشار مجدد این کاریکاتورها، باز هم به شارلی ابدو حمله خواهد کرد.