دور جدید اعتراضات شهروندان در هنگکنگ در پی تعویق انتخابات پارلمانی
در پی تعویق انتخابات پارلمانی هنگکنگ و همچنین محدودیتهای ناشی از اجرای قانون «امنیت ملی» چین، صدها نفر از شهروندان در این شهر با حضور در خیابانها دور جدیدی از اعتراضات را آغاز کردند.
شهروندان و گروههای دموکراسیخواه هنگکنگ، یکشنبه ۱۶ شهریور با برگزاری تظاهرات خیابانی نسبت به تعویق انتخابات پارلمانی و همچنین اجرای قانون «امنیت ملی» چین دست به اعتراض زدند.
معترضان شعارهایی از جمله «هنگکنگ را آزاد کنید» سر دادند که بر اساس قانون امنیت ملی ممنوع شده است. هزاران نیروی پلیس در منطقه شبهجزیره کولون مستقر شدند.
کری لم، مدیر اجرایی هنگکنگ، اعلام کرده انتخابات پارلمان این شهر را به دلیل تشدید شیوع کرونا از روز ششم ماه سپتامبر امسال به ماه ژوئیه سال آینده به تاخیر انداخته است.
دولت محلی هنگکنگ اعلام کرده این تصمیم را به دلیل سلامتی عمومی و نه دلایل سیاسی گرفته است. از ابتدای سال جاری میلادی هنگکنگ چهار هزار و ۸۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا را گزارش داده که بسیار پایینتر از شهرهای بزرگ دیگر دنیاست.
با اجرای قانون محدودیت تجمع به دو نفر، پلیس با درخواست مخالفان برای برگزاری راهپیمایی نیز مخالفت کرده است.
تصمیم تعویق انتخابات با اعتراض دموکراسیخواهانی مواجه شده که امیدوار بودند اکثریت کرسیهای این پارلمان را به دست بیاورند.
نیمی از کرسیهای این پارلمان به صورت مستقیم انتخاب میشود و نیمی دیگر از آن اعضای منصوبیاند که حامی چین به شمار میروند.
این انتخابات نخستین انتخابات پس از اجرای قانون امنیت ملی چین به شمار میرود.
همزمان، مخالفان قانون امنیت ملی چین میگویند هدف از آن سرکوب مخالفان در هنگکنگ است. شماری از منتقدان و فعالان سیاسی در این شهر در پی اجرای قانون امنیت ملی بازداشت شدهاند.
همچنین گزارشهایی نیز از اعمال محدودیتهای آموزشی و فرهنگی در پی اجرای آن منتشر شده است.
هنگکنگ به مدت ۱۵۰ سال و تا سال ۱۹۹۷ در کنترل بریتانیا بود. بر اساس توافق «یک کشور، دو نظام» که در سال ۱۹۸۴ میان نخستوزیران چین و بریتانیا امضا شد، خودمختاری هنگکنگ باید از سوی چین به رسمیت شناخته شود.