روحانی: لابی اصلی ایران در آمریکا، ایرانیان مقیم آن کشورند
حسن روحانی، رئیسجمهور اسلامی ایران، ایرانیان مقیم آمریکا را لابی اصلی ملت ایران در آمریکا دانست و از آنها خواست همانطور که در حمایت از برجام در آن کشور تلاش کردند، امروز هم برای منافع ایران و حقوق مردم ایران، تلاش کنند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی یکشنبه شب (۲۶ شهریورماه) به وقت نیویورک، در دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا، با بیان اینکه «ایران تنها نقشهی جغرافیایی سرزمین ما نیست و هر جا که ایرانیان جمع میشوند، آنجا ایران ماست»، ایرانیان مقیم آمریکا را «سفیران فرهنگی، علمی، اقتصادی و سیاسی» و «لابی اصلی ملت ایران در آمریکا» دانست و از آنها خواست «همانطور که در حمایت از برجام در آمریکا تلاش کردند»، امروز هم برای منافع ایران و حقوق مردم ایران، تلاش کنند.
روحانی با تأکید بر ضرورت سهیمبودن همه ایرانیان سراسر جهان در آینده ایران، و مشارکت آنها برای «ساختن ایران اسلامی»، گفت: «ایران از آنِ همه ملت ایران است و هیچکس در ایرانی بودن، نمیتواند بگوید من از دیگران ایرانیتر هستم».
روحانی از ایرانیان خارج از کشور خواست که «سهم خود را برای پیشرفت ایران، بیشازپیش افزایش دهند» و افزود که آنها «میتوانند در تعامل فرهنگی، علمی و فناوری، برای سربلندی ایران تلاش کنند». او با اشاره به شرکت ایرانیان مقیم خارج از کشور در انتخابات ریاستجمهوری اخیر، همپای ایرانیان داخل، افزود که آنان «اکنون نیز باید در پای صندوق تعامل با دانشگاهها، پارکهای علمی و فناوری و بخشهای اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری حضور یابند».
رئیسجمهور با اشاره به حضور ۱۰۵ هیأت خارجی از کشورهای مختلف و سازمانهای بینالمللی در مراسم تحلیف ریاستجمهوری دورهی دوازدهم، شرایط دولت جدید را بسیار بهتر از پیش توصیف کرد و گفت: «ما امروز در زمینهی روابط با جهان و در زمینه اقتصادی، شرایطی بهمراتب بهتر از دیروز داریم».
روحانی در ادامهی سخنان خود، اعلام کرد: «آمارها نشان میدهد که در یکسال گذشته، بیشاز ۵۰۰ نفر از تحصیلکردگان ایران در ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا، به ایران بازگشتهاند که بخش عمدهی این رقم، از آمریکا بوده است».
رئیسجمهور با اشاره به تلاشهای مسؤولان وزارت امور خارجه برای به نتیجهرساندن برجام، تأکید کرد که آنها «موفق شدند در تاریخ سیاست خارجی کشور، به دنیا نشان دهند که ایرانیان همانطور که در صحنه فرهنگ، علم و دفاع از کشورشان پیشتاز بودند، در سیاست خارجی هم میتوانند بهخوبی با زبان امروز دنیا و با منطق قابل قبول، از حقوق ملت خود دفاع کنند».
روحانی با اشاره به اینکه برجام یک توافق چندجانبه با حمایت قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل است، آن را «یادگاری برای صلح و امنیت جهانی» دانست که به جهانیان اعلام کرد مسائل پیچیده بینالمللی پای میز مذاکره قابل حلوفصل است و گفت: «برجام در تاریخ سیاسی منطقهی ما و جهان همواره زنده خواهد بود؛ چه دولت فعلی آمریکا خوشحال باشد و یا نگران باشد».
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه «ملت ایران در چارچوب برجام ثابت کرده دروغ نگفته و نخواهد گفت و همواره بر عهد خود پایبند است»، خارج شدن از برجام را بهمعنای زیر پا گذاشتن تعهد روشن سیاسی دانست و گفت: «ایرانیان در طول تاریخ و براساس آموزههای دین و فرهنگشان، همواره بر عهد خود استوار بودهاند و تا زمانی که طرف مقابل به عهدش پایبند باشد، هیچگاه ناقض تعهد نخواهند بود؛ اما اگر طرف مقابل بخواهد در مقابل حقوق ملت باشد، حتماً ملت ایران هم پاسخ مقتضی خواهد داد».
-
استراتژی جمهوری اسلامی ایران، تعامل گسترده با جهان است
رئیس جمهور اسلامی ایران عصر یکشنبه ۲۶ شهریورماه، پس از ورود به فرودگاه جانافکندی نیویورک، در جمع خبرنگاران، هدف سفر خود را از شرکت در «اجلاس سران مجمع عمومی سازمان ملل متحد»، «رساندن صدای ملت بزرگ ایران به گوش جهانیان» و همچنین «تشریح شرایط دشوار منطقه» عنوان کرد.
روحانی در صحبتهای خود، با اشاره به گفته رهبری، استراتژی جمهوری اسلامی ایران را «تعامل گسترده با جهان» دانست و افزود: «این استراتژی را در مجامع بینالمللی، بهراحتی میتوان اجرایی و عملیاتی کرد».
رئیسجمهوری در این سفر که بهمنظور شرکت در هفتادودومین اجلاس سران کشورهای عضو مجمععمومی سازمان ملل متحد انجامشده است، گفت که ضمن سخنرانی در مجمععمومی سازمان ملل متحد، آخرین مواضع جمهوری اسلامی ایران، درخصوص مهمترین مسائل منطقهای، بینالمللی و همچنین وضعیت اندوهبار مسلمانان میانمار را تشریح میکند.
روحانی همچنین با دبیرکل سازمان ملل متحد و تعدادی از سران کشورهای حاضر در اجلاس، در حاشیه مجمععمومی دیدار و درخصوص مسائل دوجانبه و بینالمللی گفتوگو خواهد کرد.
از دیگر برنامههای رئیسجمهور در سفر به نیویورک، میتوان به دیدار با نخبگان و ایرانیان مقیم آمریکا، دیدار با علمای دینی و رهبران جوامع اسلامی آمریکا، نشست و گفتوگو با نخبگان سیاست خارجی و رؤسای اندیشکدههای فکری در آمریکا و گفتوگو با مدیران و سردبیران ارشد رسانههای بینالمللی و مطبوعات، اشاره کرد.