سازمان بهداشت جهانی: بسیاری از کشورها برای مقابله با کرونا در مسیر نادرست حرکت میکنند
تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، گفت بسیاری از کشورها در مقابله با همهگیری کرونا «راه نادرستی» را در پیش گرفتهاند و هشدار داد در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی، وضعیت همهگیری کرونا وخیمتر خواهد شد.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه در یک کنفرانس اینترنتی از دفتر مرکزی سازمان ملل در ژنو گفت: «اجازه بدهید رک باشم. کشورهای بسیار زیادی در مسیر نادرستی حرکت میکنند و این ویروس همچنان به عنوان دشمن شماره یک باقی است.»
او افزود: «اگر اصول رعایت نشوند، این همهگیری به تنها جایی که میرود این است که بدتر و بدتر و بدتر شود.»
ادهانوم همچنین با اشاره به تصمیم آمریکا در خروج از سازمان بهداشت جهانی گفت این سازمان هنوز هیچ ابلاغیه رسمی از آمریکا دریافت نکرده است.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، در اعتراض به نحوه عملکرد سازمان بهداشت جهانی در مقابله با کرونا تصمیم به خروج ایالات متحده از این سازمان گرفت. ترامپ میگوید سازمان بهداشت جهانی در مقابله با کرونا واکنش کندی نشان داده و این سازمان را به چینمحور بودن متهم کرده است.
مایک رایان، مدیر شرایط اضطراری سازمان بهداشت جهانی، نیز که در این نشست حضور داشت گفت: «برخی مناطق در قاره آمریکا نیاز دارند به صورت محدود یا با تمرکز بر مناطق جغرافیایی خاص قوانین منع تردد را اعمال کنند تا در مناطقی که شیوع کرونا در آنها واقعا از کنترل خارج شده بتوان از انتقال این بیماری جلوگیری کرد.»
کارشناسان معتقدند تا زمانیکه واکسن کرونا تولید نشده نمیتوان روال زندگی عادی را در جوامع آغاز کرد.
روز دوشنبه رویترز به نقل از یک منبع آگاه در دولت آمریکا گزارش داد دولت این کشور قصد دارد تولید واکسن کرونا را از اواخر تابستان امسال آغاز کند. به گفته این مقام آگاه، آمریکا در حال همکاری با شرکتهای مختلف است تا خطوط تولید و ساخت واکسن کرونا را آماده کرده و به تهیه مواد اولیه بپردازند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است درحالیکه بسیاری از کشورها روند بازگشایی را آغاز کردهاند، همهگیری کرونا در حال شتاب گرفتن است. روز گذشته تعداد مبتلایان جدید به کرونا به رقم بیسابقه ۲۳۰ هزار نفر رسید.
در حال حاضر، تعداد مبتلایان به کرونا در جهان از مرز ۱۳ میلیون و ۶۱ هزار نفر عبور کرده و تعداد جانباختگان به حدود ۵۷۲ هزار نفر رسیده است.
در این میان، آمریکا بابیش از سه میلیون و ۳۶۱ هزار نفر مبتلا و برزیل با حدود یکمیلیون و ۸۸۵ هزار نفر، بیشترین تعداد مبتلایان را به ثبت رساندهاند. از سوی دیگر، آمریکا با بیش از ۱۳۵ هزار و ۵۰۰ نفر جانباخته و برزیل با حدود ۷۳ هزار نفر، بیشترین تعداد جانباختگان را به ثبت رساندهاند.