سناتور سندرز: تحریمهای جدید میتواند برجام را نابود کند
برنی سندرز سناتور دموکرات آمریکا با انتقاد شدید از تصویب لایحه اعمال تحریمهای جدید علیه ایران میگوید این تحریمها میتواند قرارداد هستهای با ایران را نابود کند.
سندرز در همراهی با سناتور رند پاول دیروز بر علیه تصویب این تحریمها در سنای آمریکا رأی منفی داد.
وبسایت خبری 'هیل' گزارشگر امور کنگره آمریکا مینویسد: «درحالی که سندرز از اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه به خاطر دخالت کرملین در انتخابات سال گذشته آمریکا کاملاً پشتیبانی کرد، وی تحریمهای جدید علیه ایران را خطرناک و دارای پیامدهای منفی دانست.»
سندرز در نطق خود در اینباره در سنا گفت: «این ریسک ارزش گرفتن ندارد. بهویژه آنکه اکنون تضادها و اختلافات ایران و عربستان سعودی در منطقه شدت پیدا کرده است. من فکر میکنم ایالات متحده آمریکا میبایستی در سیاست خود نسبت به اوضاع خاورمیانه در رابطه با ایران و عربستان از یک توازن سازنده پیروی کند.»
به گفته 'هیل'، علیرغم درخواست دولت ترامپ از قانونگذاران آمریکایی برای خودداری از اعمال تحریمهای شدید علیه روسیه، مصوّبه دیروز سنای آمریکا این درخواست را نادیده گرفته است.
ترامپ گفته بود هرگونه تحریم شدید علیه روسیه بازسازی روابط با این کشور برای حل و فصل مناقشات خاورمیانه و موضوع اوکراین را به خطر میاندازد.
- تردید برخی سناتورها از کارایی تحریمهای جدید علیه ایران
در همین رابطه برخی از سناتورهای آمریکایی نیز در مورد کارآیی تحریمهای جدیدی که روز گذشته در سنای آمریکا بر علیه ایران به تصویب رسید اظهار تردید کردهاند و واکنشها در سنای آمریکا نسبت به این تحریمها متفاوت بوده است.
بنابر گزارش های رسیده ، پس از تصویب لایحه «مقابله با فعالیتهای بیثباتکننده ایران» که با رأی ۹۲موافق و ۲ مخالف به تصویب رسید، رهبران اکثریت در سنا از حزب جمهوریخواه اشارهای به زمان تبدیل آن به قانون نکردند.
با این حال تصویب این لایحه از حمایت وسیع و غیرحزبی جمهوریخواهان و دموکراتیکها به یک اندازه برخوردار بود زیرا هر دو جناح فعالیتهای سپاه پاسداران ایران در منطقه و ادامه آزمایشات موشکی آنها را تهدیدی بر علیه ثبات خاورمیانه میدانند.
اما برخی از سناتورهای جمهوریخواه میگویند این تحریمها میبایستی قویتر و شدیدتر باشد. اسکات پِری قانونگذار آمریکایی میگوید ما باید ابعاد این تحریمها را بررسی کنیم. نگرانی من این است که این تحریمها خیلی ضعیف باشند. یک کسی در یک زمانی لازم خواهد شد واکنشی نسبت به رفتار ایرانیان نشان دهد، به ویژه اینکه ما میدانیم آنها مسیری را که برای خودشان انتخاب کردهاند ادامه خواهند داد.
یک سناتور جمهوریخواه دیگر مارک میدوز میگوید اعضای کنگره نسبت به مؤثر بودن این تحریمها در تغییر رفتار حکومت ایران شک دارند.
وی میگوید «وقتی شما به این تحریم نگاه میکنید، آنها در مقایسه با تحریمهایی که اتحادیه اروپا گذاشته است آنچنان که باید و شاید مؤثر نیستند. تحریم اتحادیه اروپا در مورد کشورهای خاورمیانه تأثیرات بسیار بیشتری دارند. ما باید به گزینههای دیگری هم فکر کنیم'.»