سنتکام: هدف از استقرار بمبافکن بی-۵۲ در خاورمیانه حفظ ثبات و امنیت منطقه است
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام از استقرار بمب افکن بی-۵۲ اچ در خاورمیانه خبر داده و اعلام کرد که متعهد به حفظ «ثبات و امنیت در منطقه» است. سنتکام هدف از این اقدام را «توانایی انتقال سریع نیروها در منطقه» برای «جلوگیری از اقدامات پرخاشگرانه احتمالی» اعلام کرد.
در اطلاعیهای که سنتکام منتشر کرد، آمده است که «ناوگان هواپیمایی نیروی هوایی ایالات متحده» ماموریتی «کوتاه مدت و دوربرد» را از روز ۲۱ نوامبر برای جلوگیری از «تجاوزها» و «اطمینان خاطر به متحدان ایالات متحده» آغاز کرده است.
سنتکام با اشاره به «ماموریت بدون توقفی» که انجام میشود، آن را نشانه «توانایی ارتش ایالات متحده در استقرار نیروی هوایی جنگی در هر نقطه از جهان و پیوستن به عملیات سنتکام در یک زمان کوتاه» دانست که «برای کمک به حفظ ثبات و امنیت منطقه» است.
سرلشکر گرگ گیلوت، فرمانده نهم نیروی هوایی آمریکا در اینباره گفت: «ماموریتهای گروه ویژه بمبافکن نشانه تواناییهای قدرتمند و متنوع از نیروی هوایی آمریکا است که میتواند به سرعت در دسترس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا قرار گیرد.»
او اضافه کرد: «توانایی انتقال سریع نیروها به درون و بیرون و اطراف محل ماموریت برای به دست گرفتن، حفظ و استفاده از ابتکار عمل کلیدی جهت جلوگیری از تهاجم بالقوه است. انجام این ماموریتها به بمبافکنها کمک میکنند تا با فضای هوایی منطقه و عملکردهای فرماندهی و کنترل آن آشنا شوند و به آنها امکان میدهد تا با نیروی هوایی ایالات متحده ادغام شوند و آمادگی نیرویهای ترکیبی را افزایش دهند.»
سنتکام اعلام کرد که متعهد به حفظ و محافظت از آزادی کشتیرانی و جریان تجارت آزاد در سراسر منطقه است. در اطلاعیه سنتکام تاکید شده است که «ایالات متحده به دنبال درگیری نیست، اما آماده و متعهد است که به هر شرایط احتمالی در سراسر جهان پاسخ دهد.»
پیشتر نیز روزنامه نیویورکتایمز، سهشنبه گذشته به نقل از چهار مقام کنونی و پیشین آمریکا گزارش داده بود ترامپ با مشاوران خود در کاخ سفید در مورد اینکه آیا گزینهای برای اقدام علیه سایت هستهای نطنز ایران طی هفتههای آینده وجود دارد یا نه، نشستی برگزار کرده است.
به دنبال آن رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، درباره امنیت بازرسان این آژانس ابراز نگرانی کرد. او روز پنجشنبه ۲۹ آبان گفته بود: «حمله نظامی به ضرر هرگونه بازرسی است، چه برسد به امنیت بازرسانم که اگر کسی قصد انجام چنین کاری [حمله نظامی] را داشته باشد، این موضوع [امنیت بازرسان] اولین چیزی است که باید در مورد آن فکر کنم.»