شورای امنیت به اتفاق آرا حمله به نفتکشها را محکوم کرد
تمامی ۱۵ عضو شورای امنیت، به اتفاق آرا، حملات روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان را محکوم کردند. اعضای شورای امنیت خواهان انجام تحقیقاتی مستقل و بیطرف در این زمینه شدند.
منصور العطیبی، سفیر کویت در سازمان ملل که ریاست دورهای نشستهای شورای امنیت را برعهده دارد؛ عصر پنجشنبه ۲۳ خرداد گفت خیلی خوشحال است که تمامی اعضای شورای امنیت حملههای اخیر به نفتکشها در تنگه هرمز را محکوم کردهاند و خواستار انجام یک تحقیق کامل در این زمینه شدهاند.
به گفته رییس دورهای شورای امنیت، حملات روز پنجشنبه نقض حقوق بینالملل و یک اقدام مجرمانه است.
نشست عصر پنجشنبه شورای امنیت، به درخواست نماینده ایالات متحده و در پشت درهای بسته برگزار شد.
پس از برگزاری جلسه شورای امنیت، رییس دورهای شورا به خبرنگاران گفت که مجاز به اعلام موضع رسمی نیست و نمیتواند جزئیات بیشتری از این جلسه را در اختیار رسانهها قرار دهد. با این حال او گفت همه خواهان انجام تحقیقاتی عینی و بیطرف هستند و هیچ بحثی بر سر این نشد که چه کسی مسئول این حملات است.
ساعاتی پیش از تشکیل جلسه شورای امنیت، مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، به طور مستقیم ایران را مسئول انجام این حملات معرفی کرد. به گفته پمپئو، با توجه به اطلاعاتی که به دست آمده، نوع سلاحهایی که به کار رفته و پیچیدگی انجام این حملهها، دولت آمریکا به این ارزیابی رسیده است که ایران مسئول این حملهها است.
به گفته وزیر خارجه آمریکا، پیچیدگی این حملات به اندازهای است که هیچ یک از گروههای نیابتی قادر به انجام آن نیستند. به گفته پمپئو، این حملات تهدید آشکاری برای صلح و امنیت بینالمللی قلمداد میشود.
جاناتان کوهن، سفیر آمریکا در سازمان ملل، نیز پس از نشست اضطرای شورای امنیت در جمع خبرنگاران این حملات را نمونهای از فعالیتهای ایران برای بیثباتی منطقه توصیف کرد.
سفیر آمریکا در سازمان ملل پیش از جلسه نیز گفته بود ایران بایستی با آمریکا از طریق دیپلماسی برخورد کند و نه از طریق به گفته او «حمله به کشتیها، زیرساختها و امکانات دیپلماتیک.»
ایران دست داشتن خود در حملههای روز پنجشنبه را به شدت رد کرده و آن را توطئهای علیه خود معرفی کرده است.