سفیر ایران در سازمان ملل اسناد حمله به کشتی مرسر استریت را جعلی خواند: بریتانیا بر اطمینان به اسناد تاکید کرد
نماینده ایران در واکنش به بیانیه هفت کشور صنعتی و اقدام بریتانیا در ارائه اسناد حمله به کشتی مرسر استریت به شورای امنیت سازمان ملل، این اسناد را «جعلی» خواند، ولی باربارا وودوارد، نماینده بریتانیا در سازمان ملل متحد، تاکید کرد که بریتانیا به شواهد و اسناد دخالت ایران در حمله به کشتی مرسر استریت اطمینان دارد و این حمله با پهپاد شاهد ۱۳۶ انجام شده است.
مجید تختروانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، اسناد ارائه شده به شورای امنیت سازمان ملل درمورد نقش ایران در حمله به کشتی مرسر استریت را «اطلاعات جعلی» خواند.
در حمله جمعه هشتم مرداد ماه به کشتی مرسر استریک که تحت مدیریت شرکت اسرائیلی زودیاک قرار داشت دو شهروند کشورهای بریتانیایی و رومانی کشته شدند.
واکنش تختروانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، پس از آن ابراز شد که وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان با تاکید بر اینکه «شواهد به وضوح نشان میدهد ایران عامل حمله هفته گذشته به کشتی مرسر استریت بوده است»، جمهوری اسلامی ایران را «تهدیدی برای صلح و ثبات بینالمللی» خواندند.
مجید تختروانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، اما در ساعات بامداد جمعه به وقت تهران در صفحه توییتر خود نوشت: «امروز اسرائیل و حامیانش اطلاعات جعلی درمورد حوادث اخیر در آبهای منطقه ارائه کرده تا شورای امنیت را متقاعد کنند، ایران را محکوم کند و شکست خوردند.»
نماینده دائم ایران در سازمان ملل همچنین گفت که «شورای امنیت سازمان ملل باید با ماجرای جویی اسرائیل در منطقه برخورد کند.»
زهرا ارشادی، معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل، نیز روز جمعه پس از نشست غیرعلنی شورای امنیت درباره حمله به کشتی مرسر استریت در دریای عمان در واکنش به سخنان وزیر دفاع اسرائیل نسبت به «هرگونه ماجراجویی و اشتباه محاسباتی» هشدار داد و گفت که ما در دفاع از خود و تامین منافع ملی خویش تردید به خود راه نخواهیم داد.
معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با اشاره به آنچه «اظهارات تحریف شده درباره حادثه کشتی مرسر استریت» خواند، گفت که «ما با خانوادههای کسانی که عزیزانشان را در آن حادثه تاسفبار از دست دادهاند، ابراز همدردی میکنیم.»
ارشادی همزمان گفت که این رویه همیشگی و معمول اسرائیل است که دیگران را به انجام کارهای نادرست متهم می کنند و تقریبا بعد از تمام حوادث در خاورمیانه، اسرائیل ایران را متهم می کند و آنها بلافاصله و بدون هیچ مدرکی این کار را انجام می دهند.
همزمان ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اطلاعات و تصاویر جدیدی از حمله ایران به کشتی مرسر استریت در دریای عمان منتشر کرد و تاکید کرد که «نتیجه آزمایشهای شیمیایی مواد انفجاری حاکی از آن است که پایه این مواد نیترات بوده و با عنوان آردیایکس شناخته میشود و این موضوع نشان میدهد پهپاد برای ایجاد صدمه و تخریب مجهز شده بود.»
باربارا وودوارد، نماینده بریتانیا در سازمان ملل متحد، تاکید کرد که مدارک دخالت جمهوری اسلامی ایران در حمله به کشتی مرسر استریت در آبهای عمان را در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار داده است.
سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد به وال استریت ژورنال گفت که ما به شواهد و اسناد دخالت ایران در حمله به کشتی مرسر استریت اطمینان داریم.
نماینده بریتانیا در سازمان ملل متحد، افزود که بررسی بقایای آثار حمله به کشتی مرسر استریت حاکی از آن است که در این حمله از سیستمی استفاده شده که در تولید پهپاد شاهد ۱۳۶ ساخت ایران به کار میرود.