عبور جسمی از درون منظومه شمسی با سرعت ۶۰هزارکیلومتر درساعت
یک جسم مرموز به درازی ۷۰۰متر و پهنای ۷۰متر و تيره رنگ که به شکل یک نخ سیگار شباهت داشته است در ماه اکتبر با سرعتی بیش از ۶۰هزار کیلومتر از کهکشانهای دوردست به درون شعاع منظومه شمسی وارد شده و تا شش ماه دیگر از آن خارج خواهد شد.
به گفته ایندیپندنت، دانشمندان فضایی نتوانستهاند آن را در ردیف شهابهای آسمانی شناخته شده قرار بدهند و تنها به نامگذاری آن به ' اوموآموا' (Oumuamua) که به زبان مردم هاوایی یعنی «پیامآور» میباشد، بسنده کردهاند.
دانشمندان میگویند این جسم فرازمینی روز ۱۹اکتبر به فاصله ۳۵ میلیون کیلومتری از کنار زمین رد شده است و تا ماه می در تابستان سال ۲۰۱۸، پس از گذر از کنار سیاره ژوپیتر در آخرین پهنهی منظومه شمسی، از آن خارج خواهد شد.
ایندیپندنت مینویسد: «شکل این سنگواره کهکشانی دانشمندان را به یاد داستان فضایی و تخیّلی 'ملاقات با راما ' اثر داستاننویس معروف انگلیسی پروفسور آرتور سی. کلارک انداخته است که میگوید روزی از کهکشانهای دوردست سفینهای وارد منظومه شمسی میشود که کاشفان جهان آینده بر آن سوار گشته و بهسوی بینهایت میروند. در فیلم معروف و تاریخی '۲۰۰۱: اُدیسه فضایی' هم یک تکهسنگ عظیم و مرموز سیاهرنگ پیامآور تمدنهای فضایی برای ساکنان کره زمین است.»
به گفته ایندیپندنت، کشف این شهاب سنگی مرموز و ناشناخته تمام تلسکوپهای مراکز مهم ستارهشناسی و علوم فضایی دنیا را به دستپاچگی برای دنبال کردن آن از طریق الکترونیکی انداخته است.
خانم کارن میچ از ایستگاه فضایی و تلسکوپ معروف مؤسسه نجوم در دانشگاه هاوایی در این مورد گفته است: «ما هیچگاه یک چنین پدیدهای را در داخل منظومه شمسی خودمان مشاهده نکردهایم. احتمالاً این سنگواره فضایی از ستارههای Lyra یا Vega در کهکشانهای دور آمده است و ۶۰۰هزار سال طول کشیده است تا به منظومه شمسی ما رسیده است.»