شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

فارن پالیسی: جهادگران اسلامی به کشورهایشان بازمی‌گردند

 

نشریه فارن پالیسی روز سه‌شنبه 16 آبان ماه در گزارشی درباره عملیات تروریستی هفته گذشته در مَنهتن نیویورک که به کشته شدن 8 نفر انجامید را نتیجه‌ «بازگشت جهادگران اسلامی» به کشورهایشان خوانده و هشدار می‌دهد که انجام عملیات تروریستی مشابه در انتظار کشورهای غربی است.

در این گزارش آمده: «یک بار دیگر تروریزم در خاک آمریکا قربانی گرفت. این بار در نزدیکی 'گراند زیرو' و در منطقه مَنهتن نیویورک، یعنی جایی که تروریزم بین‌المللی علیه آمریکا با حادثه 11 سپتامبر متولد شد.

پرسش اینجاست که چند عملیات بالقوه تروریستی دیگر اکنون در انتظار شرایط و فرصت‌های مناسب عاملان آن نشسته است؟ و پیدا کردن پاسخی برای آن هیچگاه مانند امروز پیچیده نبوده است. زیرا اکنون نیروهای داعش رفته‌رفته ذوب شده و هزاران نفر از کسانی که به هواداری از خلافت اسلامی به عراق و سوریه رفته بودند به کشورهای محل تولدشان بازمی‌گردند.»

به گفته این گزارش، بیش از دو هزار نفر از پیکارجویان افراطی مسلمان از 48 کشور جهان به نیروهای خلافت اسلامی پیوسته بودند که اکنون به کشورهای محل تولد و زندگی خود بازگشته‌اند.

400 نفر آنها به بریتانیا و 300 نفر دیگر به آلمان و فرانسه رفته‌اند. صدها نفر دیگر آنها هنوز تصمیم نگرفته‌اند که به کدام کشور بروند.

این گزارش می‌افزاید: «شاید ساده‌ترین راه‌حل مقابله با این برگشتی‌ها انداختن آنها به گوشه زندان باشد. یا از ورود آنها به کشورهای غربی جلوگیری کرد. اما این‌ها راه‌حل‌های کوتاه‌مدتی بیش نیستند. برخی از آنها از روی استیصال و سردرگمی اجتماعی به داعش پیوسته‌اند و فکر می‌کرده‌اند که در میان آنها شخصیت واقعی خود را پیدا می‌کنند. برخی دیگر فکر می‌کردند داعش واقعاً دنیا را به‌سوی یک جامعه ایده‌آل انسانی سوق می‌دهد و تحقیر و تبعیض علیه آنها پایان خواهد گرفت و جامعه آنها بر مبنای آموزه‌های دینی و پیش‌بینی‌های پیامبرشان به عدالت و مساوات می‌رسد.

بسیاری از آنها فکر نمی‌کردند که پیوستن به داعش آنها را یک تروریست می‌کند. اگر دولت‌های غربی در صدد باشند تا از انجام عملیات تروریستی از این بازگشتی‌ها جلوگیری کند، آنها می‌بایستی نخست علت بازگشت آنها را جویا شوند. بسیاری از آنها اکنون سرخورده و ناامید هستند.

در این میان نقش افراد جامعه‌ای که این برگشتی‌ها به آن بازمی‌گردند تا بازسازی آنها بسیار مهم است. در این جوامع افرادی که به داعش پیوسته و به کشور خود بازگشته‌اند شناخته شده هستند.

موفقیت در جلوگیری از انجام عملیات تروریستی از سوی این رانده‌شدگان از هر دو طرف در پذیرفتن تدریجی آنها در جوامع خود و همزمان آموزش و تربیت آنها در عین مراقبت از اعمال و رفتارشان است.

پلیس و نیروهای امنیتی تنها زمانی موفق به جلوگیری از اعمال خشونت از سوی این بازگشته‌گان می‌شوند که با جوامع محل زندگی آنها ارتباط و از نیازهای آنها درک بیشتری داشته باشند».

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More