مردم کره شمالی گرفتار کمبود، فساد، سرکوب و رشوه فراگیر
براساس گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل، در کرهشمالی، از هر ۱۰ نفر، چهار نفرشان دچار فقر غذاییاند؛ این گزارش همچنین به این اشاره میکند که بهدنبال فروپاشی نظام توزیع دولتی امکانات و غذا در میانه دهه ۱۹۹۰ میلادی، مردم کرهشمالی که شغل دولتی ندارند، برای اینکه بتوانند در بازار سیاه کار کنند، باید به پرداخت رشوه به مقامات و کارمندان دولتی، نظامی و پلیس متوسل شوند.
گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل که بر پایه مصاحبه با ۲۱۴ پناهجوی فراری از جمهوری خلق کره شمالی و اطلاعات دریافتی از این کشور تنظیم شده است، نشان میدهد که دستکم ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر یا ۴۳ درصد جمعیت کرهشمالی غذای کافی در دسترس ندارد. فقیرترین مردم کرهشمالی، بیشتر در مناطق شمال شرقی و روستاهای این کشور زندگی میکنند.
این گزارش تاکید میکند که در این کشور، ارتش مقدم بر همهچیز قرار گرفته است و به همین علت، دستکم یکٔمیلیون جوان کرهشمالی از بازار کار جدا افتادهاند.
میشل باچلت (Michelle Bachelet)، کمیسر ارشد دفتر حقوق بشر سازمان ملل میگوید: «حق دسترس به غذا، امکانات بهداشتی و درمانی، کار، آزادی جابهجایی و حق آزادی، جهانشمول است و نبایستی از مردم دریغ شود، با این حال در کره شمالی، مردم برای حقوق اولیهشان وابسته به رشوه دادن به مقامات دولتیاند».
براساس این گزارش، شرایط کره شمالی، «مقامات و کارمندان دولتی را در موضع قدرت قرار داده است». در این شرایط، مردم عادی برای اینکه به «زندان» نیفتند، برای دسترسی به غذا و دیگر امکانات زندگی، بایستی رشوه بدهند.
پیشتر رسانهها از دستکم ۱۳۰ هزار زندانی در اردوگاههای کار اجباری کرهشمالی خبر داده و شرایط اردوگاهها را با اردوگاههای مرگ آلمان نازی مقایسه کرده بودند.
گزارش سازمان ملل تاکید میکند که در این شرایط زنان «آسیبپذیرتر» از بقیه جامعهاند و در مواردی مجبور به «کارگری جنسی» میشوند یا در «قاچاق انسان» به چین و دیگر کشورها منتقل میشوند.
پیشتر، گزارش «انستیتو آینده کره» مستقر در لندن، پایتخت بریتانیا، خبر از قاچاق دهها هزار زن و کودک از کرهشمالی برای کارگری جنسی داده بود. در این گزارش با تأکید بر شرایط بردهوار این زنان، آمده بود که در مواردی حتی کودکان ۱۲ساله هم برای کارگری جنسی از کرهشمالی به دیگر کشورها قاچاق میشوند.