شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

هشدار‌ها برای واکسیناسیون کل جمعیت جهان و گوش ناشنوای کشورهای ثروتمند

در حالی‌که در کشورهای پیشرفته بحث‌ بر سر این است که کدام واکسن بهتر است و عوارض کمتری دارد، در بسیاری از کشورهای فقیر از این بحث‌ها خبری نیست.

به‌رغم هشدار‌های پی‌در‌پی سازمان بهداشت جهانی و سازمان‌های حقوق بشری در مورد توزیع ناعادلانه واکسن در کشورهای فقیر و کشورهای در حال توسعه، روند واکسیناسیون به‌کندی پیش می‌رود و در برخی کشورها، هنوز حتی یک واکسن هم تزریق نشده است. سازمان بهداشت جهانی و فعالان نگران‌اند توزیع ناعادلانه واکسن باعث شود کشورهای در حال توسعه و فقیر به کانون تولید و انتشار گونه‌های جهش‌یافته ویروس کرونا تبدیل شوند، مساله‌ای که با لغو محدودیت‌ها و مقررات کرونا و افزایش رفت‌و‌آمد شهروندان دور از انتظار نیست.

در‌ حالی که کشورهای ثروتمند مقدار زیادی واکسن برای شهروندانشان انباشته‌اند، بسیاری از کشورهای فقیر هنوز در تلاش و تکاپو برای تامین واکسن‌اند و تعداد کمی از کشورها مانند چاد نیز هنوز هیچ واکسنی دریافت نکرده‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، حتی کارکنان بخش درمان چاد که در بیمارستان‌ها از بیماران مبتلا به کووید‌ـ‌۱۹ مراقبت می‌کنند نیز از دریافت واکسن محروم‌اند. چاد از محروم‌ترین کشورهای جهان در قاره آفریقاست که تقریبا یک‌سوم آن با بیابان‌های بی‌آب‌و‌علف صحرای آفریقا احاطه شده است.

بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، حدود ۱۰ کشور که اغلب کشورهای آفریقایی‌اند همچنان منتظرند واکسن دریافت کنند. غیر از چاد، بورکینافاسو، بوروندی، اریتره و تانزانیا از دیگر کشورهایی‌اند که آخر فهرست دریافت واکسن قرار دارند.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است: «تاخیر در تامین و کمبود ذخیره واکسن باعث می‌شود که کشورهای آفریقایی در واکسیناسیون کرونا از بقیه جهان عقب بمانند. در حال حاضر سهم قاره آفریقا فقط ۱٪ از کل دوزهای واکسن‌ تزریق‌شده در سراسر جهان است.»

جیان گاندی، هماهنگ‌کننده بخش تامین در کواکس، می‌گوید: «در مناطقی که هیچ واکسنی وجود ندارد، احتمال می‌رود که گونه‌های جدید و نگران‌‌کننده‌ای از ویروس پدید بیاید.»

به گفته گاندی، همه باید نگران نبودِ دسترسی به واکسن در سایر نقاط جهان باشیم. او از کشورهای ثروتمند خواست به كشورهایی كه هنوز منتظر دریافت واکسن‌اند کمک کنند.

با این‌که آمار ابتلا در کشورهای آفریقایی به‌نسبت پایین بوده است، مقام‌های بهداشتی می‌گویند که این آمار احتمالا دقیق نیست، به این دلیل که نظام درمانی ضعیف و آسیب‌پذیر این کشورها امکان ردیابی و ارائه دقیق آمار را فراهم نمی‌کند.

کواکس برنامه مورد حمایت سازمان ملل برای ارسال واکسن‌های کووید-۱۹ به سراسر جهان است که هدف آن کمک به دسترسی کشورهای کم‌درآمد به واکسن است. ​اما برخی کشورها از جمله چاد، در مورد دریافت واکسن آسترازنکا از طریق کواکس ابراز نگرانی کرده‌اند به این دلیل که ممکن است از آن‌ها در برابر گونه‌ جهش‌یافته‌ای که در آفریقای جنوبی مشاهده شده است، محافظت نکند.

چاد قرار است در ماه آینده تعدادی واکسن فایزر دریافت کند، البته در صورتی که بتواند تجهیزات سردخانه‌ای موردنیاز برای نگهداری این واکسن را فراهم کند.

در برخی دیگر از کشورهای آفریقایی نیز دریافت و توزیع واکسن به‌دلیل مراحلی مانند امضای معافیت از تعهد تولیدکنندگان واکسن، به‌کندی پیش می‌رود.

در هاییتی، فقیرترین کشور نیمکره غربی با جمعیت بیش از ۱۱ میلیون نفر، هنوز حتی یک واکسن هم زده نشده است.

هشدارهای سازمان‌های جهانی برای نجات همه جمعیت جهان از ویروس کرونا جدی است اما به نظر نمی‌رسد گوشی شنوا وجود داشته باشد.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More