هشدار فرستاده سازمانملل به کرهشمالی در رابطه با درگیری احتمالی
یک مقام بلندپایه سازمان ملل، در اقدامی کمسابقه، سفر چهار روزهای را به کرهشمالی آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جفری فلتمن، دیپلمات و نماینده ویژه سازمان ملل در امور کرهشمالی، در هفته جاری در حال دیدار از پیونگیانگ، پایتخت کره شمالی است. این سفر که اولین سفر یک مقام سازمان ملل به کرهشمالی، از سال ۲۰۱۰ میلادی به اینسو است، پس از آزمایش اخیر موشکی آن کشور انجام میشود که تنشهای منطقهای را بهمیزان خطرناکی بالا برده است.
فلتمن در این سفر به مقامات کرهشمالی هشدار داده است که هرگونه اشتباه محاسباتی، میتواند به درگیری بینجامد. او در این سفر، با وزیر خارجه کرهشمالی دیدار کرده است و دو طرف تأکید کردهاند که موقعیت کنونی و تنش بهوجودآمده، بزرگترین و خطرناکترین تهدید امنیتی برای صلح جهانی بهشمار میآید.
فرستاده سازمان ملل، در این دیدار ضمن اشاره به تعهد جامعه بینالمللی برای یافتن راهحلی برای خروج از این بحران، تأکید کرده که پیونگیانگ بایستی از هرگونه اشتباه محاسباتی درخصوص پیشبرد اهداف خود در توسعه سلاحهای اتمی خود خودداری کند. او همچنین از مقامات کره شمالی اکیداً درخواست کرده است تا راههای گفتوگو با جهان خارج را باز نگه دارند.
کرهشمالی با درخواست فلتمن برای فراهم کردن زمینه لازم برای ادامه دیدارهای مقامات سازمانملل موافقت کرده است.
کرهشمالی روز سهشنبه ۷ آذر، در جدیدترین آزمایش موشکی خود، یک موشک بالستیک دیگر به سمت شرق کرهجنوبی شلیک کرد. این پرتاب، اولین آزمایش موشکی کرهشمالی پساز پرتاب موشکی بهسمت آبهای ژاپن در اواسط ماه شهریور امسال بود که آن هم واکنشهای شدید جامعه جهانی را برانگیخته بود.
کرهشمالی، سیاست خصومتآمیز آمریکا نسبت به این کشور را دلیل اصلی بالاگرفتن تنشها در شبهجزیره کره میداند.
آمریکا و کرهجنوبی پس از آزمایش موشکی اخیر کرهشمالی، دستبه اجرای بزرگترین رزمایش هوایی خود در شبهجزیره کره زدند، اقدامی که ازسوی کرهشمالی، جنونآمیز و بیهوده خوانده شده.
بحران اتمی کرهشمالی برای چند دهه به محل منازعه این کشور با آمریکا و همپیمانان منطقهایش، ژاپن و کرهجنوبی تبدیل شده و هر آزمایش موشکی جدید این کشور، یافتن راهحل دیپلماتیک برای خروج از این بحران را دوچندان مشکلتر میکند. معلوم نیست با دو طرف درگیر که بر مواضع خود سرسختانه پافشاری میکنند، آیا میتوان به دستیابی به صلحی پایدار، امیدوار بود یا خیر.