شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

هشدار محمد بن‌سلمان درباره احتمال جنگ با ایران در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده

 

محمد بن‌سلمان، ولی‌عهد عربستان سعودی در گفت‌وگو با روزنامه «وال استریت ژورنال» از احتمال رویارویی نظامی با ایران، طی ‌۱۰ تا ۱۵ سال آینده هشدار داد.

به گزارش روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال»، بن‌سلمان روز جمعه ۱۰ فروردین گفت: «برای اجتناب از رویارویی نظامی با ایران باید موفق شویم، در غیر این صورت به احتمال زیاد ظرف ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، با ایران وارد جنگ خواهیم شد».

ولی‌عهد سعودی در این مصاحبه خواستار اعمال فشار بیشتر علیه تهران شد و افزود: «باید تحریم‌ها علیه رژیم ایران را افزایش داد».

دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمریکا، در ماه‌های اخیر بارها تهدید کرده که از توافق هسته‌ای با ایران، خارج خواهد شد.

محمد بن‌سلمان که در چارچوب سفری رسمی به آمریکا رفته است، روز سه‌شنبه ۷ فروردین‌ماه نیز در گفت‌وگویی با روزنامه «نیویورک تایمز»، گفته بود که «مشاهده دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای، به لحظه‌شماری برای اصابت گلوله به سرمان شبیه است». ولی‌عهد سعودی در مصاحبه‌های پیشین خود با رسانه‌های آمریکا خواستار رسیدن به توافقی جدی با ایران برای «جلوگیری از دست‌یابی تهران به سلاح هسته‌ای» شده بود.

عربستان سعودی همچنین ایران را به حمایت تسلیحاتی از حوثی‌ها در یمن متهم می‌کند. حوثی‌ها روز دوشنبه ۷ فرودین‌ماه، هفت موشک به‌ سمت عربستان شلیک کردند. مقامات نظامی این کشور گفته‌اند که این موشک‌ها را در شمال‌شرقی شهر ریاض، پایتخت عربستان سعودی، ساقط کرده‌اند.

عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی، شامگاه سه‌شنبه ۷ فروردین‌ماه، بار دیگر ایران را به حمایت موشکی از حوثی‌ها متهم کرد و گفت که کشورش حق پاسخ به دشمنی‌های تهران را برای خود محفوظ می‌دارد.

شلیک موشک به خاک عربستان از سوی حو‌ثی‌های مورد حمایت ایران در حالی رخ می‌دهد که جنگ یمن وارد چهارمین سال خود شده است. عربستان سعودی به همراه چند کشور عربی دیگر و با حمایت ایالات متحده آمریکا عملیات نظامی علیه شورشیان حوثی یمن را در اسفند ۱۳۹۳ (مارس ۲۰۱۵) را آغاز کرد.

مداخله نظامی عربستان در یمن پس از آن صورت گرفت که شورشیان حوثی، صنعا پایتخت یمن، را به تصرف خود در آورده و دولت عبدربه منصور هادی را از قدرت ساقط کردند.

با آغاز بحران‌های سیاسی در شماری از کشورهای عربی ازجمله یمن، سوریه و عراق، در چند سال گذشته، تنش میان عربستان و ایران، شدت گرفت. همچنین اعدام نمر النمر، روحانی شیعه در عربستان سعودی، در سال ۲۰۱۶ به اتهام «مشارکت در عملیات تروریستی» که حمله به سفارت و کنسولگری سعودی در تهران و مشهد را درپی داشت، این تنش را تشدید کرد و در نهایت به قطع روابط بین دو کشور منجر شد. 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More