واکنش رسانههای جهانی و منطقهای به اعتراضات در ایران
رسانههای غربی روز یکشنبه ۱۰ دیماه به شکل گسترده اخبار مربوط به تظاهرات اعتراضی در ایران را پوشش دادهاند. بسیاری از این رسانهها خبر اول خود را به این اتفاقات اختصاص دادهاند.
سی ان ان در نسخه بینالمللی خود تیر زد: «حکومت ایران به تظاهرکنندگان اخطار داد که هزینه کارهایشان را پرداخت خواهند کرد».
در این مقاله نویسنده از عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نقل کرده که سوء استفاده از شبکههای اجتماعی توسط برخی افراد باعث بروز خشونت و ایجاد رعب و وحشت شده است.
شعارهایی که علیه رهبر ایران دادهشده است مورد توجه نویسنده مطلب سیانان قرار گرفته است. در این باره او مینویسد: «در جلوهای کمسابقه از اعتراضهای عمومی، مردم خشم خود را متوجه رهبر ایران کردند».
بیبیسی انگلیسی نیز محدودیت دسترسی به اینترنت در ایران را یکی از موضوعات اصلی خود قرار داده. در این گزارش صحبتهای پاول دورف، مدیر شبکه تلگرام در مورد محدود شدن دسترسی کاربران ایرانی به تلگرام و همچنین بستن حساب آمد نیوز در این شبکه اجتماعی آماده است.
«آنچه در مورد اعتراضها در ایران به یاد میسپاریم»، تیتر اول روزنامه فرانسوی زبان لوموند بود. در این گزارش نویسنده به شکل مفصل به اعتراضات ایران پرداخته است.
اخبار اعتراضات ایران در صدر اخبار رسانههای منطقه نیز قرار گرفت. روزنامه تایمز اسرائیل چندین خبر خود را به پوشش تظاهرات ایران اختصاص داد. در یکی از این خبرها تایمز اسرائیل به پیام دونالد ترامپ درباره این اعتراضات پرداخته است.
خبر تیراندازی به تظاهرکنندگان یکی از عناوین اصلی شبکه العربیه بود. این شبکه همچنین گزارش کرده که نیروهای امنیتی ایران از جمله نیروهای زمینی و دریایی ارتش و نیروهای سپاه در حال آمادهباش به سر میبرند. العربیه همچنین گزارش کرده که نیروهای امنیتی یک مرکز مشترک فرماندهی برای سرکوب تظاهرات تشکیل دادهاند.
تیتر روزنامه سعودی عکاظ شامل یک شعار به زبان فارسیاست. این روزنامه نوشته: «مرگ بر رهبر». در بخش دوم این تیتر به زبان عربی آمده است: «لحظه سرنوشتساز نزدیک میشود».
وبسایت تلویزیون لبنانی المیادین که به ایران نزدیک است، اما بیشتر گفتههای مقامات ایرانی درباره این تظاهرات را منتشر کرده و تظاهرکنندگان را فتنهگر خواند.
تلویزیون المسیره که به حوثیهای یمن، از همپیمانان ایران، نزدیک است، اخبار این تظاهرات را پوشش نداده است.
از سوی دیگر، وبسایت تلویزیون الجزیره با احتیاط به این تظاهرات پرداخته است. قسمت زیادی از گزارشهای این شبکه به مواضع رسمی دولتمردان ایران اختصاص داده شده است. همچنین این شبکه سعی کرده در کنار اخبار تظاهرات ضد حکومتی، اخبار تجمعات حکومتی ایران در نهم دیماه را نیز گزارش کند.
این تلویزیون در روزهای اخیر از سوی کاربران شبکههای اجتماعی نزدیک به عربستان مورد انتقاد قرار گرفت. به گفته این کاربران این تلویزیون به دلیل نزدیکی اخیر دولت قطر به ایران تبدیل به سخنگوی دولت ایران شده است.