پنجمین روز «شورش علیه انقراض» در لندن
اعتراض فعالان محیط زیست در لندن وارد پنجمین روز خود شد.
صدها نیروی پلیس روز جمعه، ۱۹ آوریل در مرکز شهر لندن در تلاش برای جابهجایی داوطلبهای معترض از خیابان آکسفورد لندن، آنها را محاصره کردند و به بازداشت معترضان مشغول شدند. پلیس به مردم معترض اجازه خروج از حلقه محاصره را میدهد ولی اجازه بازگشت بهکسی داده نمیشود. افرادی که تلاش به بازگشت به این حلقه را داشته باشند، بازداشت میشوند.
حلقه اصلی محاصره دور قایق صورتی رنگی است که نماد جنبش «شورش علیه انقراض» است. این قایق در میدان آکسفورد سیرکس در قلب تجاری لندن قرار گرفته. این منطقه از لندن در کنار دیگر نقاط نزدیک به رودخانه تیمز، در دهههای پیش رو و با شدت گرفتن گرمایش زمین، به زیر آب خواهد رفت. بر روی این قایق نوشته شده، «حقیقت را بگو».
اما تامسون، بازیگر شناخته شده بریتانیایی که از لسانجلس به لندن سفر کرده تا به معترضان ملحق شود، بر عرشه این قایق خطاب به معترضان حاضر در محل گفت «هم نسلانش جوانان را ناامید کرده است.» او با ابراز خوشحالی از پیوستن به این حرکت افزود «در این جزیره کوچک سالم گرد آمدهایم. خوشحالم با جوانانی همصدا میشوم که الهامبخش حرکت تازهای هستند.»
بخش دیگری از نیروهای پلیس با ایجاد دیواری حائل مانع از ورود معترضان به حلقه مرکزی شدهاند.
پلیس بریتانیا از آغاز «شورش علیه انقراض» تاکنون دستکم ۵۷۰ نفر را بازداشت کرده است.
بازداشتها پس از آن رخ داد که معترضان ساختمان شرکت نفت و گاز شِل را محاصره کردند و پنجرههایش را شکستند.
در پنجمین روز اعتراض، اعضای نوجوان و جوان این جنبش به فرودگاه هیترو در غرب لندن رفتند. هیترو یکی از شلوغترین فرودگاههای اروپا است. پلیس به آنها اجازه مختل کردن حملونقل در این فرودگاه را نداد ولی اجازه تحصن به آنان داده شد.
دولت بریتانیا مصمم است جلوی گسترش این اعتراضات را بگیرد. اعتراضاتی از طریق تشکیل زنجیرههای انسانی روی پلها و در خیابانهای اصلی مرکز لندن عملا آنطور که انتظار میرفت، موجب مختل شدن رفتوآمد در پایتخت شده است.
جوانان معترض عنوان «شورش علیه انقراض» را برای خود برگزیدهاند و با بستن پلها و خیابانهای اصلی پایتخت بریتانیا در نظر دارند افکار عمومی را متوجه خطری کنند که بهواسطه گرمایش زمین، تغییر رفتارهای آبوهوایی و درنهایت تغییر اقلیم، منجر به انقراض گونهّا از جمله انسان خواهد شد.
ششمین عصر انقراض بزرگ بهواسطه فعالیت صنعتی و سبک زندگی آدمی در کنار شدت گرفتن گرمایش زمین، به تایید مراکز مختلف علمی رسیده است. از جمله دفتر تغییر اقلیم سازمان ملل متحد که مشخصا گفته تا ۲۰۳۰ میلادی یعنی تنها ۱۱ سال دیگر زمان کافی است تا بتوان گرمایش زمین را در آستانه ۱/۵ درجه سانتیگراد برابر پیمان پاریس مهار کرد.
لندن یکی از اصلیترین مراکز گسترش فعالیت صنعتی بر زمین در دو قرن گذشته است و یکی از آلایندهترین شهرهای زمین در تاریخ معاصر محسوب میشود.