کشف آثار 8000 ساله تولید شراب در گرجستان
انسانهای اولیه پیشتر از آنچه که تاکنون تصور میشده در کار تولید شراب و نوشیدن آن برای درمان برخی بیماریها و همچنین عیش و نوش بودهاند.
روزنامه گاردین در شماره روز سهشنبه 23 آبان ماه به کشف یک خمره گِلی 8 هزار ساله در کشور گرجستان امروزی اشاره میکند که از کاوشهای اخیر بهدست آمده است.
در این گزارش آمده است:«کاوشهای باستانشناسی اخیر در گرجستان به کشف یک خمره گِلی انجامیده است که مربوط به اولین شرابسازی در دنیا است. کارشناسان عمر این خمره را 6000 سال پیش از میلاد اعلام کردهاند که اکنون مشخص شده است صدها سال قدیمیتر از کشفیاتی است که در گذشته ثبت شده است. تاکنون خمرههای شرابی که از دامنه کوههای زاگرس در سال 1968 در ایران به دست آمده عمر شرابسازی را 7000 سال تخمین زده است. کشف خمره گرجستان این تاریخ را حتی کهنهتر از پیش نشان میدهد.
پاتریک مک گاورن از دانشگاه پنسیلوانیا و موزه باستانشناسی آن میگوید: «وقتی که ما یک گیلاس شراب را در دست میگیریم و جرعهای از آن را نوش جان میکنیم باید بهخاطر داشته باشیم که تاریخ آن به 8000 سال پیش بازمیگردد.»
پاتریک مک گاورن از کارشناسان و باستانشناسی است که در کشف خمرههای شراب در ایران شرکت داشته است.
به گفته وی، درحالی که در دنیای امروز هزاران کارخانه شرابسازی در سراسر جهان وجود دارد، انگور اولیه همه انواع کنونی شرابها از نوع انگورهای ایرانی در منطقه آسیای مرکزی بوده است.