«گلهمندی» تهران از گرجستان در پی منع ورود شهروندان ایرانی
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در واکنش به گزارشهای منتشرشده در مورد ممانعت از ورود تعدادی از شهروندان ایرانی به گرجستان گفت به سفارت ایران در این کشور دستور داده شد این موضوع را پیگیری کند.
بهگزارش ایسنا، قاسمی در نشست خبریاش در روز دوشنبه ۱۲ آذرماه با بیان اینکه بعضی ایرانیان دیپورتشده مدارک کافی داشتهاند و دلیل بازگرداندن آنها مشخص نیست، افزود: «ما در این خصوص گلهمند هستیم و در حال پیگیری که ببینیم علت این موضوع چه بوده. مذاکراتی را با طرف گرجی آغاز کردهایم تا علت مساله مشخص شود».
او همچنین گفت تعدادی از کسانی که برگردانده شدهاند مدارک اولیه برای ورود به گرجستان را نداشتهاند و عدهای هم علیرغم داشتن مدارک، «مواد مخدر همراه داشتهاند که این موضوع نیز در حال پیگیری است».
پیشتر، سفارت ایران در گرجستان در بیانیهای اعلام کرده بود «خبرهای مکرر در خصوص دیپورت غیرمعمول اتباع ایرانی » در مرزهای مختلف گرجستان دریافت کرده است و «اقدامات مقتضی را در دستور کار قرار داده است و از مسیرهای دیپلماتیک موضوعات را پیگیری میکند».
ایرانیها میتوانند تا ۴۵ روز بدون ویزا در گرجستان اقامت کنند و در سالهای اخیر تعدادی از شهروندان ایران در این کشور اقامت و سرمایهگذاری کردهاند.
خوشبینی به سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا
قاسمی در ادامه صحبتهایش گفت جمهوری اسلامی ایران نسبت به تلاشها برای آغاز سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا برای معامله با ایران (اسپیوی) «خوشبین» است.
او افزود درباره میزبانی این سازوکار اظهارنظر نمیکند، چرا که به اعتقاد او «این موضوعی است بین کشورهای خود اتحادیه اروپا». قاسمی در ادامه گفت: «منتظر هستیم تا این پروسه و روند در ارتباط با اسپیوی قطعی شود و توسط اروپاییها رسما اعلام شود».
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران خاطرنشان کرد که یکی از دلایل «پیچیدگی» این مساله «فشار آمریکا» بر کشورهایی است که امکان دارد میزبانی این سازوکار را برعهده بگیرند.
قاسمی همچنین، با اشاره به اینکه تدوین این سازوکار «زمانبر» است، گفت ایران انتظار دارد اروپا «در کوتاهترین زمان ممکن» این سازوکار را نهایی کند.
واکنش به اتهامات آمریکا در مورد آزمایش موشکی ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در پاسخ به سوالی درباره سخنان مسئولان آمریکایی و اینکه ایران در روزهای اخیر اقدام به آزمایش موشکی کرده یا خیر، گفت: «باید این سوال را از مقامات نظامی بپرسید، و آنچه که مربوط به وزارت خارجه است بیان مواضع کلی ایران در مورد سیاستهای دفاعیاش است».
قاسمی همچنین گفت که ادعاهای مقامهای آمریکایی «خیلی ادعاهای بااساسی نیست»، اما در ادامه افزود: «اگر چنین آزمایشی انجام شده باشد، مقامات دفاعی ایران در این زمینه اطلاعرسانی میکردند و یا میکنند، و همانطور که گفتم، من اطلاعی در این زمینه ندارم».
بهگفته قاسمی، سیاست موشکی ایران «سیاستی بازدارنده» است، و بههمین دلیل «دیگران نمیتوانند در این خصوص به ایران توصیههایی داشته باشند، و یا ایران را از داشتن چنین امکانات دفاعی منع کنند».