کشف قلم و دوات ۸۰۰ ساله دانشجویان آکسفورد
باستانشناسان دربریتانیا آثار بهجا مانده از دانشجویان دانشگاه تاریخی آکسفورد را که ۸۰۰ سال پیش در آن تحصیل میکردهاند، از زیر خاک بیرون آوردهاند.
روزنامه ایندیپندنت در یک گزارش اختصاصی، روز دوشنبه ۱۴ اسفندماه مینویسد که باستانشناسان اکنون واقعیات و چگونگی زندگی در دانشگاه آکسفورد در ۸۰۰ سال پیش را شناسایی کردهاند. در میان آثار بهجا مانده از دانشجویانی که قرنها پیش در این دانشگاه تحصیل میکردهاند انواع قلم و دوات، قاشق و چنگال و حتی لیوانهای سرامیکی برای نوشیدن آبجوی محلی توسط دانشجویان و استادان، کشف شده است.
دانشگاه آکسفورد در قرن ۱۳ میلادی و در دوران قرون وسطی تأسیس شد.
باستانشناسان با حفاری در بخشی از محوطه دانشگاه کنونی که در مجاورت مناطق مسکونی قرار دارد، قصد دارند تاریخچه این دانشگاه را در روزگار نخستین برپایی آن بیشتر شناسایی کنند. آنها حتی با آزمایش ظروف باقیمانده در سالن غذاخوری دانشگاه در ۸۰۰ سال پیش به این نتیجه رسیدهاند که خوراک عمده دانشجویان و استادان در آن زمان گوشت گوسفند، بره، ماهی سالمون و تخممرغ بوده است.
دانشگاه آکسفورد در ابتدای برپایی خود یک مرکز مهم مطالعه ادیان بوده است، اما بهتدریج رشتههای فلسفه، فیزیک، علوم طبیعی، زمینشناسی و جامعهشناسی نیز به آن اضافه شد و امروز از معتبرترین مراکز تحصیلی جهان بهشمار میرود.
بن فورد، مدیر طرح باستانشناسی از محوطه دانشگاه آکسفورد میگوید: «این کاوشگریها به ما اجازه داده است که درک صحیح و بهتری از زندگی دانشجویی در ۸۰۰ سال پیش بهدست بیاوریم».
این کشفیات همچنین نشان دهنده آن است که در زمان تأسیس دانشگاه ورزش مورد علاقه دانشجویان آن فوتبال بوده است.