کشف گور دستهجمعی بیش از ۲۰۰ کودک بومی در کانادا
کشف بقایای جسد ۲۱۵ کودک که سن برخی از آنها سه سال تخمین زده شده، در یک گور جمعی در محل یکی از بزرگترین مدارس شبانهروزی بومیان کانادا، بحثهای پر دامنهای را در این کشور ایجاد کرد.
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نیز در واکنش به کشف بقایای جسد ۲۱۵ کودک گفت که کشف این گور یادآور یک فصل تاریک و شرم آور در تاریخ کانادا است.
نخستوزیر کانادا همچنین افزود: «کشف گور جمعی این کودکان یک حادثه دلخراش در تاریخ کانادا محسوب میشود و موجب شرمساری است.»
از سوی دیگر رهبران بومیان کانادا در پی کشف بقایای اجساد این کودکان، خواستار عذرخواهی کلیسای کاتولیک شدند.
به گزارش واشینگتن پست، بقایای اجساد این کودکان با کمک یک رادار در آخر هفته گذشته در یکی از موسساتی که فرزندان خانوادههای بومیان را به طور اجباری نگهداری میکرد، پیدا شد.
روزان کازیمیر رییس یک قبیله بومیان کانادا در کنفرانس خبری گفت که ممکن است اجساد بیشتری پیدا شود زیرا تصمیم داریم مناطق بیشتری را در حیاط مدرسه جستجو کنیم.
رییس قبیله «تتز» در شهر کملوپس در استان بریتیش کلمبیا در بیانیهای گفت که مرگ این کودکان بومی هرگز ثبت نشده است.
از قرن نوزدهم تا دهه ۱۹۷۰ ، بیش از ۱۵۰هزار کودک بومیان کانادا به بهانه همسان سازی با جامعه کانادا، مجبور به تحصیل در مدارس مسیحی با بودجه دولت شدند.
آنها مجبور شدند که به مسیحیت تغییر دین دهند و صحبت به زبان مادری خود را فراموش کنند.
بسیاری از آنها مورد ضرب و شتم و آزارهای لفظی قرار گرفتند و گفته میشود که در طول این مدت شش هزار نفر از آنان درگذشتهاند.
قوانین سخت گیرانه مدرسه مسیحی همچنین ارتباط با والدین و آداب و رسوم بومیان را از این کودکان سلب میکرد.
دولت کانادا در سال ۲۰۰۸ در پارلمان از این رخداد عذرخواهی کرد و اعتراف کرد که آزار جسمی و جنسی در این مدارس بیداد می کرده است .
رهبران بومی این کشور این سو استفادهها از کودکان بومی و سیاست غلط دولت را دلیل اصلی میزان شیوع الکل و اعتیاد به مواد مخدر در در بومیان عنوان میکنند.
پیشتر یک گزارش کمیسیون حقیقت و آشتی هم پس از پنج سال تحقیق اعلام کرده بود که حداقل سه هزار و ۲۰۰ کودک به دلیل بدرفتاری و بیتوجهی مسئولان مدرسه جان خود را از دست دادهاند.
حداقل ۵۱ مرگ در همین مدرسه بین سالهای ۱۹۱۵ تا ۱۹۶۳ رخ داده است.
تری تیگی، رییس منطقهای مجمع بومیان بریتیش کلمبیا میگوید: «کشف این گور جمعی، زخمهای این نسلکشی را علیه مردم بومی دوباره باز کرده است.»