اینترنت پرسرعت همچنان در انحصار مخابرات ایران
چند سالی است که شرکت مخابرات ایران در راستای توسعه زیرساختهای مخابراتی، از محل درآمدهای شرکت، در حال جایگزینی تدریجی فیبر با سیمهای مسی در بسیاری از مناطق مخابراتی تحت نظارت خود است. اما این مساله بهجای افزایش رضایت کاربران اینترنت ثابت، نارضایتی بسیاری از آنها را به دنبال داشته است.
علت این نارضایتی انحصارطلبی مخابرات در ارائه سرویس اینترنت به مشترکان و کیفیت پایین اینترنت است.
این شرکت به هیچیک از شرکتهای ارائهدهنده اینترنت در ایران اجازه سرویسدهی بر بستر فیبر نوری را نمیدهد.
بدین ترتیب، کاربرانی که خطوط مرکز مخابراتی آنها بهتازگی با فیبر نوری جایگزین شده است فقط میتوانند از شرکت مخابرات ایران تقاضای اینترنت پرسرعت ADSL یا VDSL کنند.
بخشی از این نارضایتیها در توییتهای کاربران ایرانی مشخص است:
کاربران ایرانی توئیتر در ماههای گذشته نیز از این موضوع اعلام نارضایتی کرده بودند:
با وجود اعلام خبر پایان انحصار مخابرات، که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران ماههاست اعلام کرده است، این وضعیت کماکان برقرار است و شرکتهای ارائهدهنده اینترنت در ایران به دلایلی نامشخص به رینگ رقابت با مخابرات وارد نمیشوند.
توئیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه:
این مسأله درحالی است که بعضی کارشناسان معتقدند که هیچ محدودیت فنی برای وارد شدن دیگر سرویسدهندگان به این حوزه وجود ندارد:
در ایران، ارائه اینترنت از سالهای اولیه دهه ۱۳۸۰شمسی و پس از برگزاری مناقصههای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای اعطای پروانههای PAP ،ISP، ISDP و PSNT به شرکتهای متقاضی، آغاز شد.
مخابرات ایران اما بیاعتنا به چارچوب مجوزهای مذکور، بدون اقدام قانونی برای دریافت آنها، از سال ۱۳۹۱ به رقابتی نامتوازن و غیرقانونی با شرکتهای دارای پروانه وارد شد. اغلب شرکتهای ارائهدهنده اینترنت در بازه زمانی یادشده، بهعلت ناتوانی در رقابت با شرکت مخابرات ایران، دلسرد شدند.
شرکت مخابرات ایران بزرگترین و تقریبا تنها شرکت ارائهکننده خطوط تلفن ثابت و مالک شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) در ایران است.