مریخنورد بصیرت بر خاک مریخ فرود میآید
ناسا روز دوشنبه ۵ آذر برابر با ۲۶ نوامبر، فرود مریخنورد بصیرت (InSight) بر خاک مریخ را بهصورت زنده در فضای مجازی پخش خواهد کرد. البته ممکن است زمان فرود، با توجه به شرایط آبوهوایی منطقه، تغییر کند.
یکی از سختیهای سفر به سیاره سرخ نشاندن فضاپیما بر خاک مریخ است، چون جَو این سیاره در مقایسه با جَو زمین غلظت کمی دارد. درنتیجه، اصطکاک چندانی وجود ندارد تا از سرعت مریخنورد بکاهد، و هرگونه شرایط بد آبوهوایی میتواند باعث نابودی یا ازکارافتادگیاش شود.
بصیرت ۵ می سال ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و بدون هیچگونه حادثهای به مریخ رسید. در زمان فرود، سرعت این مریخنورد باید از ۱۹هزار و ۸۰۰ کیلومتر در ساعت به ۸ کیلومتر در ساعت برسد، تا بتواند بر خاک این سیاره بنشیند. کل این فرآیند قرار است فقط هفت دقیقه طول بکشد.
بصیرت بخشی از برنامه اکتشاف (Discovery Program) ناسا است. این سازمان امیدوار است پای انسان به سطح مریخ برسد. قرار نیست بصیرت در سیاره سرخ در جستوجوی نشانههای حیات باشد، بلکه تمرکزش بر عمق این سیاره است.
محققهای ناسا امیدوارند با کمک این مریخنورد، درباره لایههای داخلی سیاره مریخ اطلاعات بیشتری کسب کنند، و همچنین از میزان حرارت درونیاش آگاه شوند. سوال اصلی این است: زمین و مریخ از موادی مشابه ساخته شدهاند، ولی چرا دو سرنوشت متفاوت از هم داشتند؟ چرا روی یکی حیات شکوفا شد و روی دیگری اثری از حیات دیده نمیشود؟
بصیرت یکی از چند برنامه تحقیقی ناسا برای مریخ است. برنامههای ناسا از دههها قبل شروع شده، ولی در کنار این سازمان، چند مجموعه دیگر از جمله شرکت خصوصی اسپیساِکس هم رویای رساندن انسان بهسطح مریخ را در سر میپرورانند.