پایان «جعبه سیاه» با ۱۱ گلوله در استانبول
رسانههای ترکیه هویت جوان ۳۲ سالهای که پنجشنبه ۲۳ آبانماه، در محله «شیشلی» استانبول با ۱۱ گلوله کشته شد، را مسعود مولوی اعلام کردند.
مولوی با خروج از ایران، مثل بسیاری از ایرانیها ساکن ترکیه شده بود و البته، فعالیتهایی نیز علیه جمهوری اسلامی و برخی نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و قضایی آن داشت.
برخی گزارشها حکایت از آن دارد که مولوی در ایران با صنایع دفاع و برخی دیگر از وزارتخانهها قرارداد همکاری در زمینه تحقیق و توسعه پرندههای هدایتپذیر از راه دور، هک و امنیت شبکه داشت که پس از مدتی، او و برخی دیگر از همکارانش بازداشت شدند و به همین خاطر، مولوی از این نهادها کینه به دل گرفت و با خارج کردن اسنادی، به ترکیه متواری شد.
پس از حضور او در ترکیه، بسیاری این احتمال را مطرح کردند که حساب کاربری «جعبه سیاه» در برخی رسانههای اجتماعی همچون توییتر، تلگرام و یوتیوب متعلق به این جوان است که از فروردینماه سال ۱۳۹۶، افشاگری علیه برخی نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و حتی قضایی جمهوری اسلامی را آغاز کرده است.
«جعبه سیاه» در تلگرام مشهورتر و فعالتر از سایر حسابهایش بود و در حدود ۱۸ ماه فعالیت، اسناد و مدارک سازمانی قابل توجهی از برنامهها، سیاستها و عملکردهای وزارت اطلاعات منتشر کرد.
برخی افراد فعالیتهای مسعود مولوی در کانال «جعبه سیاه» را با فعالیتهای روحالله زم در کانال «آمدنیوز» مشابه و همسو ارزیابی کردهاند، اما بررسی اسناد، فیلمها و فایلهای منتشرشده در این کانال نشان میدهد دامنه و شکل فعالیت این کانال با فعالیتهای کانال «آمدنیوز» تفاوتهایی روشن و آشکار داشت.
مسعود مولوی در این کانال، چند فیلم منتشر کرده و مدعی شده بود مربوط به بخشهای مختلف وزارت اطلاعات است. او با انتشار این فیلمها، تلاش میکرد نشان دهد اسناد و مدارک زیادی درباره وزارت اطلاعات دارد و با افرادی در این وزارتخانه ارتباط دارد که به او اطلاعات و مدارک میدهند.
مولوی از گسترش فساد اقتصادی در بدنه وزارت اطلاعات هم سخن به میان آورده و در پستی دیگر، ادعا کرده بود که ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، پیشتر مدیر سایتهای شنود و استراق سمع وزارت اطلاعات بوده است.
این جوان ۳۲ ساله همچنین نوشته بود فیروزآبادی توانسته است امتیازها و جایگاههای فعلی خود را بهخاطر اطلاعاتی که از «فساد» حسن روحانی و برادرش دارد، از رییس جمهوری دریافت کند.
بخش دیگری از افشاگریهای جنجالی این کانال مربوط بود به ادعای عضویت محمد محمدی گلپایگانی، مسئول دفتر آیتالله خامنهای، در «باند فساد» برادران لاریجانی، ادعایی که پیشتر رضا گلپور در شش فایل صوتی که از زندان به بیرون فرستاده بود، بهطور تلویحی به آن اشاره کرده بود.
گلپور در ششمین فایل صوتی خود از فردی به نام آرمین محمدی بهعنوان ابربدهکار بانکی در ایران نام میبرد و از محمد محمدی گلپایگانی میخواهد درباره نسبتش با این جوان توضیح دهد.
فعالیت اقتصادی برخی از اعضای بیت آیتالله علی خامنهای، که مدتهاست نقل برخی محافل سیاسی و رسانهای است، مورد توجه رضا گلپور و مسعود مولوی هم بوده است.
گلپور در فایلهای صوتیاش به پیوند محکم برخی از سرداران سپاه پاسداران همچون مرتضی رضایی، فرمانده سابق اطلاعات سپاه، با بیت خامنهای اشاره کرده است، پیوندی که مسعود مولوی هم در پی انتشار اسنادی از آن بود که فرصت چنین کاری را نیافت.
مسعود مولوی اما این شانس را داشت که در حساب یوتیوب «جعبه سیاه» فیلمی از سلسله مراتب قدرت در بیت خامنهای منتشر کند. در این فیلم برخی اسناد فساد مالی در هلدینگ یاس نیز منتشر شده است، اما مولوی فرصت نکرد بخشهای دیگر این فیلم را تولید و منتشر کند.
مسعود مولوی پس از آنکه مطلع شد مشغول تهیه گزارشی از فعالیتهای اقتصادی مرتضی رضایی و حسین طائب، رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، هستم، به من پیشنهاد همکاری داد که از پذیرش آن سر باز زدم.
مولوی به من گفت قصد دارد اسناد و مدارکی از «فساد مالی» و شرکتهای مرتضی رضایی را منتشر کند و پرده از چهره واقعی این سردار «خاکستری» سپاه پاسداران بردارد.
مرتضی رضایی را باید یکی از مرموزترین چهرههای نظامی و اطلاعاتی سپاه پاسداران دانست که اطلاعات زیادی از او در دسترس نیست، اما ردپای او در یکی از قتلهای درونسازمانی سپاه پاسداران دیده میشود.
رضا حاجیاننژاد، عضو سابق سپاه پاسداران، از کسانی است که به گفته خانوادهاش، در سال ۱۳۹۳، بهدست عوامل مرتضی رضایی و بهخاطر برخی اختلافهای مالی، در شاهرود به قتل رسید.
در کنار افشاگریهای مولوی علیه رضایی، برخی گزارشها حکایت از آن دارد که مولوی در ترکیه مشغول «قاچاق ارز» و «پولشویی» بوده است، موضوعی که برای مقامهای جمهوری اسلامی، بهدلیل تشدید تحریمهای بینالمللی، فعالیتی مهم و حیاتی است.
در صورتی که این گزارشها درست باشد، پرسش اساسی این خواهد بود: مولوی از چه طریقی، به چه میزانی و با حمایت چه افرادی و به سود چه سازمانهایی میتوانست چنین فعالیتی داشته باشد؟
مسعود مولوی برای بسیاری چهرهای چندوجهی داشت، گروهی این جوان ۳۲ ساله متولد اصفهان را «کلاهبردار»، گروهی دیگر «نخبه و متخصص هوش مصنوعی» و تعدادی او را «مامور نهادهای اطلاعاتی» میدانستند.
مولوی از میان تمام این تصویرها، تا زمانی که در ایران بود، ترجیح میداد بهعنوان «دانشمند» و «نخبه» معرفی شود؛ اما وقتی از ایران خارج شد، تلاش کرد بیشتر خود را یکی از مخالفان جدی و مهم جمهوری اسلامی معرفی کند.
او که در ایران بارها بهعنوان «متخصص هوش مصنوعی» بر صفحه تلویزیون و برخی روزنامهها ظاهر شده بود و با اکبر هاشمی رفسنجانی و محمود احمدینژاد و در برخی مکانهای نظامی عکس داشت، بعد از خروج از ایران، ادعا کرد جمهوری اسلامی یک «نخبه» را از دست داده است.
مولوی در یک مورد نوشته بود که در سال ۱۳۹۰، پهپاد آرکیو۱۷۰ (RQ170) آمریکا را او هک کرده و سالم در خاک ایران به زمین نشانده بود (دقیقه چهار به بعد این فیلم) و از اینکه مقامهای جمهوری اسلامی چنین «نخبهای» را از دست دادهاند، اظهار تاسف کرد.
مولوی در داخل ایران و بعدها در ترکیه چهره دیگری داشت، مامور نهادهای امنیتی که باعث شناسایی و بازداشت گروهی از هکرها و فعالان سایبری در ایران شده بود.
یک هکر که نخواست نامش فاش شود در گفتوگو با من، از مولوی بهعنوان مامور وزارت اطلاعات نام برد که در ایران، بسیاری از فعالان حوزه سایبری و امنیت شبکه را به «دردسر» انداخته بود.
مولویِ «کلاهبردار»، «شیاد» و «دروغگو» یکی دیگر از وجوه این جوان ۳۲ ساله بود. این جوان، چه در ایران و چه در ترکیه، از نظر برخی، فردی بود که از پناهندگان «کلاهبرداری» میکرد و پول آنها را بالا میکشید.
این شخصیت چندوجهی و پیچیده حالا زنده نیست. عامل یا عاملان قتل او هم تاکنون شناسایی و بازداشت نشدهاند. اما آنچه از او باقی مانده، یک کانال تلگرامی است حاوی انبوهی از اسناد و مدارک علیه وزارت اطلاعات.
اسنادی در معرفی شرکتهای پنهان وزارت اطلاعات، مرکز دادهکاوی وزارت اطلاعات، اسنادی درباره پروژه ۲۲۰ و پروژه ۴۲۰ (دلفین) سازمان جنگال (جنگ الکترونیک) و دفاع سایبری سپاه پاسداران، سندی در مورد پروژه شنود بلوتوث وزارت اطلاعات موسوم به پروژه آبی و گزارش تشریحی کامل از فعالیتها، ساختار و چارت سازمانی و تعداد نفرات نیروی انسانی معاونت عملیات سایبری اداره کل ۳۱۳۳۲ واجا.
این اسناد در حال حاضر، در کانال تلگرامی «جعبه سیاه» در دسترساند، هرچند این کانال پیشتر اعلام کرده بود با مسعود مولوی ارتباطی ندارد و آن را چهار نفر از مقامهای ارشد امنیتی سابق ایران که در اروپا ساکناند اداره میکنند. اما با مرگ مولوی، نه از این چهار مامور خبری است و نه از ادامه فعالیت «جعبه سیاه».