شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

اخبار انتخاباتی سه‌شنبه در یک نگاه

 

  • مجلس خبرگان رهبری در بیانیه‌ای، نامزدها را به پرهیز از تنش و اختلاف دعوت کرد

در آستانه‌ی دوازدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست‌جمهوری و پنجمین دوره‌ی شوراهای اسلامی شهر و روستا، مجلس خبرگان رهبری در بیانیه‌ای، ضمن توصیه‌هایی به نامزدهای انتخابات، خواهان حضور حداکثری مردم در انتخابات ۲۹ اردی‌بهشت‌ماه شد.  

به گزارش دبیرخانه‌ی مجلس خبرگان رهبری، این بيانيه که با امضای احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان منتشر شده، با تأكيد بر رعايت اخلاق سياسى و حق‌‏الناس ازسوى نامزدها و هواداران آنها، از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری خواسته است که با در نظرگرفتن مصالح عالی نظام، حفظ عزت، استقلال، امنیت و آرامش کشور و پرهیز از تنش و اختلاف، رفع مشکلات اقتصادی کشور و مسائل معیشتی مردم را با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی در اولویت قرار داده و با برنامه‌ریزی دقیق در راستای ایجاد اشتغال، افزایش تولید، رفع رکود، بیکاری، گرانی و کاهش فاصله‌ی طبقاتی گام بردارند.
مجلس خبرگان همچنین، خواهان حضور حداگثری مردم در انتخابات شده است تا رئيس‌جمهوری آينده با رأيى بالا، از پشتوانه‌ی قوى‏‌ترى برای حل مشکلات کشور برخوردار باشند و نمایندگان منتخب شوراهای اسلامی نیز در آبادانی شهر و روستا، توفيق بيشترى يابند.

 

  • قالیباف هنوز کتباً انصراف نداده است

علی پورعلی‌مطلق، دبیرستاد انتخابات کشور، اعلام کرده که محمدباقر قالیباف هنوز انصراف خود را کتباً به ستاد انتخابات کشور اعلام نکرده است. پورعلی‌مطلق در گفت‌وگو با ایسنا گفت برای ستاد انتخابات کشور، ملاک انصراف کتبی است و قانون می‌گوید نامزد انتخابات یا نماینده‌اش باید کتباً انصراف خود را اعلام کند. وی افزود: قالیباف انصرافش را از طریق رسانه‌ها اعلام کرده و قانون دراین‌باره سکوت دارد، بنابراین قانون باید در این زمینه تفسیر شود. دبیر ستاد انتخابات کشور گفت به کمیته‌ی حقوقی ستاد انتخابات کشور گفته‌ایم که قانون را در این زمینه تفسیر کنند.

 

  • اطلاعیه‌ی کمیته‌ی اطلاع‌رسانی ستاد انتخابات کشور درباره‌ی تخلفات تبلیغاتی

کمیته‌ی اطلاع‌رسانی ستاد انتخابات کشور خطاب‌به مسؤولان ستادهای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری اطلاعیه‌ای صادر کرد. در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «با عنایت به خبر منتشره در برخی رسانه‌ها از سوی یکی از ستادهای تبلیغاتی باعنوان جمع‌آوری مستنداتِ تخلفاتِ ادعایی سطوح مدیریت سیاسی در مناطق مختلف کشور، ضمن دعوت از همه‌ی ستادهای تبلیغاتی به پرهیز از اختلال در روند اجرایی انتخابات و تشویش اذهان عمومی نسبت‌به مجریان و ناظران قانونی انتخابات، از ستادهای تبلیغاتی نامزدها و همچنین گروه‌ها و جریان‌های سیاسی مختلف درخواست می‌کند؛، در صورت هرگونه ابهام یا اعتراض نسبت‌به عملکرد استانداران، فرمانداران و بخشداران، قبل از طرح موضوع در رسانه‌ها و پی‌گیری رسانه‌ای آن، موضوع را با اسناد و مدارک معتبر به ستاد انتخابات کشور اعلام و از همان طریق پی‌گیری نمایند».

 

  • هشدار در مورد تجمع خیابانی به نام ستاد انتخاباتی روحانی

محمدعلی وکیلی، سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی گفت که هرگونه تجمع خیابانی به نام ستاد انتخاباتی روحانی ممنوع است.
به گزارش ایسنا، وکیلی این موضوع را در واکنش به فراخوان‌های مشکوک برای برگزاری تجمعاتی در حمایت از روحانی اعلام کرده و گفته است: «هواداران مراقب حرکت‌های مشکوک باشند؛ چرا که مطابق بیانیه‌ی ریاست ستاد انتخاباتی روحانی، آرامش فضای عمومی رمز موفقیت است.»

رئیس ستاد اصولگرایان معتدل نیز از هواداران روحانی خواست در هیچ تجمعی خارج از برنامه‌های رسمی ستادهای انتخاباتی حسن روحانی شرکت نکنند. بهروز نعمتی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: «شایعه‌ای مبنی بر تجمع هواداران آقای روحانی در خیابان جی و مناطق دیگر تهران منتشر شده که لازم است تأکید کنیم چنین چیزی صحت ندارد و هیچ تجمعی خارج از برنامه‌ی ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی برگزار نخواهد شد. این نماینده‌ی مجلس، از هواداران روحانی درخواست کرد از حضور در تجمع‌های غیررسمی و خارج از برنامه‌های ستاد انتخاباتی روحانی پرهیز کنند، تا مشکلی برای ستادهای انتخاباتی و هواداران ایشان ایجاد نشود.

 

  • محسنی اژه‌ای: ۶۰ تن از مدیران دولتی تخلفات انتخاباتی داشته‌اند

معاون اول قوه‌ی قضائیه گفت: تاکنون بیش از ۶۰ نفر از مدیران دولتی و اجرایی اعم‌از استانداران، فرمانداران، بخشداران و رؤسای ادارات دولتی تخلفات انتخاباتی داشتند که پرونده‌ی آنها به محاکم و دادگستری ارجاع شده و در حال رسیدگی است. به گزارش ایسنا، او گفت: متأسفانه تخلفات برخی از مجریان، مسؤولان و مدیران دولتی، ستادهای انتخاباتی و افراد دیگر واصل شده که مواردی مجرمانه بوده و با ارجاع به دادگستری در دست رسیدگی است. آقای محسنی اژه‌ای افزوده: قوه‌ی قضائیه مصمم است با هر تخلفی از ناحیه‌ی استانداری، فرمانداری و دهیاری برخورد کند.

 

  • کرباسچی: قالیباف از ریزش آرایش آگاه شد و کنار کشید

غلام‌حسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با سایت «انتخاب» گفت که بعد از مناظرات و برخوردهای تخریبی، آقای قالیباف با وجود این‌که فعالیت تبلیغاتی را زودتر آغاز کرده بود و جلوتر از رئیسی بود، اما در چند روز اخیر به‌شدت با ریزش آرا مواجه بود و از رئیسی عقب افتاده بود. بنابراین طبیعی بود که ایشان قبل از رأی‌گیری از انتخابات کنار بکشد. او معتقد است کناره‌گیری قالیباف تأثیر چندانی بر انتخابات نمی‌گذارد. وی افزود: رئیسی و قالیباف هر دو از یک اردوگاه هستند و هر دو به یک شکل صحبت می‌کنند، اما هواداران و افرادی که در ستاد قالیباف بودند و با او همراهی می‌کردند، دلایلی برای عدم انتخاب رئیسی داشتند. بنابراین بعید می‌دانم کل رأی قالیباف به رئیسی منتقل شود.

او در پاسخ به سؤالی در مورد توافق احتمالی رئیسی و قالیباف گفت: به نظر نمی‌آید توافقی در کار باشد. به‌هرحال کارنامه‌ی قالیباف با شعارهای رئیسی تطبیق ندارد که بخواهد از او در کابینه‌ی احتمالی‌اش استفاده کند ولی عالم سیاست، عالم احتمالات است.

 

  • زیباکلام: خروج قالیباف از انتخابات، اخراج او از صحنه‌ی سیاست ایران است

صادق زیباکلام معتقد است که خروج قالیباف از انتخابات، عملاً به‌منزله‌ی اخراج او از صحنه‌ی سیاست ایران است. او می‌گوید: «این کاندیدای انصرافی، چوب رفتار نادرست خود را خورده است.» این استاد دانشگاه، امروز در روزنامه‌ی «آرمان» نوشته است: «قطعاً قالیباف اخراجش از عرصه‌ی سیاسی در ایران را به گردن مخالفان خود یعنی اصلاح‌طلبان و روحانی می‌اندازد، اما شاید رفتار او به مصداق داستان آن عقاب باشد که وقتی دقیق‌تر به تیر نگاه می‌کند، در حقیقت حاصل کار خود را می‌بیند. آقای قالیباف هم اگر به خروجش از عرصه‌ی سیاسی ایران نگاه کند، واقعیت آن است که نه اصلاح‌طلبان، نه طرفداران روحانی و نه کارگزاران سازندگی در حذف قالیباف مقصر نیستند. او درحقیقت چوب رفتار نادرست و غیراخلاقی خود را می‌خورد. به عبارت دیگر، آن‌چه باعث برون‌رفت وی از عرصه‌ی سیاسی در ایران شد، رفتار او در این دوره از انتخابات بود. آقای قالیباف در برابر چشمان میلیون‌ها نفر از بینندگان، اخلاق، انصاف، کرامت انسانی، ادب و احترام را زیر پا نهاد، صرفاً برای آنکه روحانی و اسحاق جهانگیری را خراب کند. آنچه برای او در این دو سه هفته‌ی انتخاباتی مهم بود «لِه» کردن حریف به هر قیمت و دستیابی به هر ابزار و وسیله‌ای برای پیروزی بود.»

 

  • وکیلی: در مرام اصلاح‌طلبی، هیچ دولتی قدیس نیست

محمدعلی وکیلی، سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی، در سخنرانی خود در مشهد گفت: انتخابات پیش رو، انتخاب میان دو رویکرد و دو گفتمان است؛ در مرام اصلاح‌طلبی هیچ دولتی قدیس نیست و بر آن نقد وارد است و نقد هم می‌کنیم. به گزارش ایسنا، این عضو هیأت رئیسه‌ی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: رأی به روحانی، رأی به خاتمی است؛ رأی به روحانی، رأی به ظریف است و رأی به رئیسی، رأی به سعید جلیلی است.

 

                                                                                                            

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More