اندیشکده آمریکایی: توانایی سایبری ایران در طول مذاکرات هستهای قدرت گرفته بود
اندیشکده آمریکایی بنیاد دفاع از دموکراسیها در گزارشی پیرامون عملیات جنگهای سایبری از سوی حکومت ایران مینویسد تواناییهای جدید آن درست همزمان با مذاکرات غرب با جمهوری اسلامی درباره توافق هستهای شکل گرفته است.
در این گزارش آمده است، روز جمعه گذشته وزارتخانههای خزانهداری و دادگستری آمریکا در یک کنش هماهنگ شرکت فناوری «مبنا» در ایران و نه تن از کارکنان آن را بهعنوان مسئولان حملات سایبری دولت ایران بر علیه صدها مراکز دولتی و آموزشی در آمریکا و سایر کشورهای جهان معرفی کردند.
این شرکتهای فناوری وابسته به حکومت ایران در طول چهار سال فعالیت خود از سال ۲۰۱۳ تا امروز، اطلاعات و دادههای علمی و فنی و امنیتی را به ارزش میلیاردها دلار سرقت کردهاند که گویای توانایی آنها در چگونگی دستیابی به آنها بوده است.
سیگال مندلکر معاونت وزارت خزانهداری آمریکا در امور تروریزم و اطلاعات مالی میگوید سر نخ همه این فعالیتهای خرابکارانه سایبری و هک کردن سیستمهای کامپیوتری به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بازمیگردد.
جفری برمن دادستان نیویورک میگوید دانشگاههای آمریکا بیش از 3/4 میلیارد دلار هزینه نگهداری امن اطلاعات علمی و صنعتی و تحقیقاتی خود را پرداختهاند که هکرهای ایرانی اکنون توانستهاند همه آنها را بهسرقت ببرند.
برمن میگوید «این مبلغ تنها ذرهای از ارزش اقتصادی و فنی اطلاعاتی است که ایرانیها آن را به رایگان بدست آوردهاند».
به گفته این گزارش، این دزدی بزرگ و سرسامآور از مالکیت و فکری و کپیرایت از نظر سیاسی به خالی بودن محتوای مذاکرات هستهای با ایران برای جلب نظر رهبران حکومت جمهوری اسلامی به پیوستن به مقررات و نظم بینالمللی و جلوگیری از ادامه رفتار خرابکارانه آنها گواهی میدهد، زیرا درحالی که در طول سالهای ۲۰۱۳-۲۰۱۵ میلادی کشورهای غربی و متحدانشان در حال مذاکره برای رسیدن به توافق هستهای بودهاند، حاکمان ایران در طول زمامداری حسن روحانی، در حال سرمایهگزاریهای کلان برای انجام این حملات سایبری بر علیه همان کشورهایی بودهاند که با آنها در حال مذاکره بسر میبردهاند.