ایران در اقدامی متقابل، چندین فرد و نهاد آمریکایی را تحریم کرد
وزارت امور خارجهی جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران بیانیهای منتشر کرد و در آن از اقدام متقابل علیه برخی افراد و نهادهای آمریکایی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت امور خارجه، در متن این بیانیه که روز پنجشنبه، ۲۸ اردیبهشتماه منتشر شد، آمده است که دولت آمریکا همزمان با دستور ادامهی تعلیق تحریمهای هستهای ایران و بهمنظور کمرنگ کردن تبعات مثبت اجرای آن تعهد برجامی خود، نام تعدادی از افراد و شرکتهای ایرانی را به فهرست تحریمهای موشکی خود افزوده است.
بیانیهی وزارت امور خارجه، ضمن محکوم کردن این اقدام ، آن را غیرقابلقبول و مغایر با موازین حقوق بینالملل دانسته و بر حق مسلم و قانونی ایران برای ارتقاء توانمندیهای دفاعی کشور تأکید کرده است.
در این بیانیه آمده است که وزارت امور خارجه بهعنوان عمل متقابل، در اجرای مصوبهی شورای عالی امنیت ملی، پیرو بیانیهی مورخ ۱۵ بهمن ماه ١٣۹۵، ۹ فرد و شرکت آمریکایی را به فهرست افراد حقیقی و حقوقی تحت تحریم جمهوری اسلامی ایران افزوده است.
در پی بیانیهی اول، وزارت امور خارجه، در بیانیهای تکمیلی، فهرست بهروزشدهی افراد حقیقی و حقوقی تحت تحریم جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرد.
در بیانیه آمده است که این افراد حقیقی و حقوقی، «سابقهی اثباتشدهای در نقض فاحش حقوقبشر و حقوق بشردوستانهی بینالمللی ازطریق مشارکت و معاونت مستقیم یا غیرمستقیم در ارتکاب جنایات ضدبشری رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی یا اقدامات تروریستی این رژیم، مشارکت و معاونت در حمایت از تروریزم تکفیری و سرکوب مردم منطقه و یا مشارکت مؤثر در اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران داشتهاند». این فهرست از سوی وزارت امور خارجه به شرح زیر اعلام شده است:
۱. Huntington Ingalls Industries: بهدلیل مشارکت در تولید رزمناوهای ساعر۵ که در اختیار اسرائیل قرار گرفته و علیه مردم فلسطین و لبنان بهکار گرفته شده است.
۲. شرکت Booz Allen Hamilton: شرکت پیمانکاری امنیتی وابستهبه سازمان اطلاعاتی «سیا» که در منطقهی خاورمیانه فعال است. مدیریت تمام بخشهای این شرکت برعهدهی نیروهای امنیتی آمریکاست (این شرکت همچنین مسؤولیت جمعآوری اطلاعات علیه نهادهای ایرانی و انجام عملیات امنیتی علیه جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد).
۳. Horacio D.Rozanski: مدیر اجرایی شرکت بوزآلن همیلتون
۴.شرکت KingFisher Systems: این شرکت که در سال ۲۰۰۵ تشکیل شده است، به دولت آمریکا و سرویسهای اطلاعاتی این کشور در زمینهی خدمات امنیتی مشاوره میدهد که عمدتاً در حوزهی سایبری است. یکی از عملیاتهای این شرکت، رصد تحرکات دریانوردی ایران بوده است.
۵. Roy L. Reed, Jr: مدیر اجرایی شرکت کینگ فیشر، که به مدت ۳۵ سال در خدمت نهادهای امنیتی وابسته به وزارت دفاع آمریکا بوده است.
۶. شرکت DynCorp International: این شرکت امنیتی جایگزین شرکت بلکواتر در یمن شده است. براساس یک قرارداد ۳ میلیارد دلاری، پس از عقبنشینی نیروهای بلکواتر از بابالمندب، نیروهای این شرکت جایگزین شدهاند.
۷. شرکت McAlester Army Ammunition Plant: شرکت تسلیحاتسازی آمریکایی که در شهر مکآلستر مستقر است. این شرکت با تأمین بخشی از تسلیحات سنگین ارتش آمریکا، در اقدامات مخرب علیه صلح، ثبات و امنیت بینالمللی از سوی آمریکا مشارکت دارد.
۸. بنیاد The BIRD Foundation: این بنیاد از سرمایهگذاری مشترک شرکتهای اسرائیلی و آمریکایی در حوزهی صنایع "هایتک" به نفع دولت اسرائیل حمایت میکند.
٩. بنیاد The BSF Foundation: بنیاد مشترک علوم که به ارتقاء همکاری در حوزهی علوم و تکنولوژی بین دولت اسرائیل و شرکتهای آمریکایی کمک کرده است.
١٠. شرکت BENI Tal
۱۱. شرکت تسلیحاتی RAYTHEON
۱۲. شرکت ITT Corporation
۱۳. شرکت Re/Max Real Estate
۱۴. شرکت Oshkosh Corporation
۱۵. شرکت تسلیحاتی Magnum Research Inc
۱۶. شرکت تسلیحاتی Kahr Arms
۱۷. شرکت M7 Aerospace
۱۸. شرکت Military Armament Corporation
۱۹. شرکت تسلیحاتی Lewis Machine and Tool Company
۲۰. شرکت تسلیحاتی Daniel Defense
۲۱. شرکت تسلیحاتی Bushmaster Firearms International
۲۲. شرکت اسلحه O.F. Mossberg & Sons
۲۳. شرکت تسلیحاتی .H-S Precision, Inc
◼️ موارد شمارهی ١٠ تا ٢٣، مربوط به بیانیهی ١٥/ ١١/ ۱۳٩٥ است.