بروجردی دستگیری سه ایرانی توسط عربستان را خبرسازی خواند
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، ادعای رسانههای عربستان سعودی درباره بازداشت سه ایرانی به اتهام دست داشتن در فعالیتهای ضد امنیتی را «خبرسازی ناشیانه» توصیف کرد که با هدف مخفی کردن اختلافات داخلی میان حکام عربستان به خصوص بعد از تعیین ولیعهد جدید انجام شده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: «این خبرسازی درحالی رخ داده که جمهوری اسلامی ایران همواره نهایت حرمت و احترام را برای جایگاه مقدس حرمین شریفین قائل است و خیلی بیشتر از عربستان به این موضوع پایبند است.»
روزنامه الریاض روز یکشنبه گزارش داد که «مأموران امنیتی عربستان سعودی سه ایرانی را به اتهام دست داشتن در فعالیتهای ضد امنیتی، سه روز پیش از اقدام تروریستی اخیر در مسجد الحرام در مکه، دستگیر کردهاند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش گفته: «هیات حاکمه عربستان برای انحراف افکار عمومی این خبرسازی را مطرح کردند که عملیات تروریستی در بیتالحرام از قبل طراحی شده است. چون میدانند مسجد الحرام جایگاه ویژهای در بین مسلمانان دارد و میخواهند با این خبرسازی ناشیانه آن را به گونهای دیگر جلوه دهند».
روز جمعه، دوم تیرماه، در انفجار انتحاری در نزدیکی مسجد الحرام در مکه، ۶ زائر خارجی و ۵ عضو نیروهای امنیتی مجروح شدند. وزارت کشور عربستان سعودی اعلام کرد که مأموران با دستگیر کردن ۵ مظنون در بامداد جمعه، از اجرای یک طرح «تروریستی» وسیعتر در مکه جلوگیری کردهاند.
همزمان وزیر کشور عربستان اعلام کرد در شهر مکه کسی که احتمالا قصد انجام یک حمله انتحاری را داشته، پس از محاصره یک ساختمان، ابتدا شروع به تیراندازی به سوی ماموران کرده و سپس ساختمان را منفجر کرده است. به گفتهی وزیر کشور عربستان سعودی ۵ مظنون و از جمله یک زن در دو شهر مکه و جده بازداشت شدند.
پیشتر نیز، عربستان سعودی از دستگیری سه عضو سپاه پاسداران خبر داد که قایق آنها به سکوی نفتی مرجان متعلق به این کشور در خلیج فارس نزدیک شده بود. در جریان این درگیری یک سرنشین قایق ایرانی که تهران او را «صیاد» خوانده، کشته میشود. وزارت اطلاعات عربستان همچنین اعلام کرده بود که قایق آنها حامل سلاح و مهمات بوده و سرنشینان آن تحت بازجویی قرار دارند. جمهوری اسلامی سپاهی بودن افراد دستگیر شده را تکذیب میکند و اعلام کرد که این افراد ماهیگیر بودند. جمهوری اسلامی اعلام کرده که موضوع بازداشت شهروندانش را از مجامع دیپلماتیک و از طریق سازمان ملل پیگیری می کند.
-
اتهام جدید تهران علیه ریاض؛ ایجاد ناامنی در شرق و غرب ایران
همزمان با افرایش تنشها میان تهران و ریاض، غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، روز یکشنبه عربستان سعودی را متهم کرد که این کشور بهدنبال تشکیل قرارگاه عملیاتی با هدف ایجاد ناامنی در شرق و غرب ایران است. به گزارش خبرگزاری مهر، وی با اعلام اینکه «عربستان یک قرارگاه عملیاتی در بخش شرق تشکیل داده است»، افزود که این کشور با استفاده از «عناصر داخلی در منطقه سیستان و بلوچستان دست به اقدامات ناامنی و تروریستی» میزند.
این مقام نظامی جمهوری اسلامی همچنین گفت: «تهدیدات تروریستی و ضد امنیتی به دلیل ارتباط با مسائل امنیتی و سیاسی و قومی و اقتصادی و مباحث اجتماعی، نسبتا پیچیده میباشد که گسلهای قومی، امنیتی، سیاسی و مذهبی میتواند خود زمینهساز بهوجود آمدن یک اقدام ضد امنیتی شود.»
غلامرضا جلالی واشنگتن را متهم کرد که در تقویت داعش نقش دارد: «آمریکا به جهت مقابله با قدرت منطقهای جمهوری اسلامی و محور مقاومت سعی در تقویت داعش در منطقه و دیگر گروههای تکفیری دارد و ائتلافهای شکل گرفته علیه داعش به رهبری آمریکا کنترل شده و بیشتر نمایشی و تبلیغاتی میباشد.»
حمله داعش به مجلس شورای اسلامی و آرامگاه آیتالله خمینی روز ۱۷ خرداد به کشته شدن دستکم ۱۷ نفر انجامید. گروه داعش مسئولیت این حملات را برعهده گرفت. در واکنش به این حملهها، سپاه پاسداران شامگاه یکشنبه ۲۸ خرداد در اقدامی بیسابقه ۶ موشک به مواضع گروه داعش در سوریه پرتاب کرد.
از آن زمان تاکنون مقامهای جمهوری اسلامی از دستگیری دهها تن از اعضای وابسته به گروه داعش در استانهای سیستان و بلوچستان، کردستان و فارس خبر دادند.
جمهوری اسلامی، عربستان سعودی را به دستداشتن در حملههای اخیر داعش به تهران متهم کرده، اما ریاض این اتهامها را رد می کند.