جهانگیری: آسمان و ریسمان نبافیم، رأی مردم را بپذیریم
چند روز پس از جدال لفظی حسن روحانی و فرماندهان سپاه، و یک روز بعد از اظهارات سخنگوی قوه قضاییه که از در راه بودن فتنه جدید خبر داد، اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی گفته است: «این روزها برخی نمیتوانند عصبانیت خود را از رأی مردم نادیده بگیرند به همیندلیل بهدنبال آن هستند که بگویند ملت اشتباه رأی داده است.»
به گزارش ایسنا، جهانگیری روز شنبه ۱۰ تیر در بیست و هفتمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی که در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد، افزود: «من نمیدانم که چه زمانی این افراد میتوانند راحت شوند اما باید بدانند که مردم کاری نکردهاند که آنها عصبانی شده و اینگونه به مردم و منتخب آنها میتازند.» جهانگیری ادامه داد: «مردم در یک انتخابات رأی دادند و فردی با رأیی بسیار بالا انتخاب شد. در این شرایط دیگر نیازی نیست که آسمان و ریسمان ببافیم و بگوییم که مردم اشتباه رأی دادهاند؛ باید رأی مردم را بپذیریم.»
اسحاق جهانگیری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در ایام انتقال دولت، به آرامش و گفتوگوی بیشتری نیازمند هستیم تا دولتی قویتر برای آینده شکل بگیرد، افزود: هدف اصلی این افراد سرگرم کردن رییس جمهور و دولت به چنین مباحثی است اما پیداست که دولت نمیخواهد با این مسائل خود را سرگرم کند.
-
بالا گرفتن جدال لفظی میان آیتالله خامنهای و حامیانش با حسن روحانی
درروزهای اخیر تنش لفظی میان حسن روحانی با آیتالله خامنهای و حامیان او بالا گرفته است. رهبر جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۲۲ خرداد در دیدار با مسئولان عالیرتبه نظام در سخنانی هشدارگونه در حضور حسن روحانی، از «تفسیرهای غلط از رای مردم» و «تلاش برای تقسیم کردن مردم به دو دسته مخالف و موافق» انتقاد کرد و چنین اقداماتی را به رفتار ابوالحسن بنیصدرتشبیه کرد.
ابوالحسن بنیصدر، اولین رئیس جمهور نظام جمهوری اسلامی بود که با رای عدم کفایت مجلس روبرو و عزل شد؛ از این زاویه مقایسه حسن روحانی با بنیصدر از سوی آیتالله خامنهای امری بیسابقه و به باورکارشناسان قابل تأمل بود.
حسن روحانی بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری گفته بود نتایج انتخابات، از موافقت اکثریت مردم با یک دیدگاه مشخص در مقابل دیدگاه رقیب حکایت دارد. او از دستگاههای دیگر خواسته بود که به مطالبات کسانی که به او رای دادند، احترام بگذارند.
سند آموزشی ۲۰۳۰ یونسکو و مناقشه بر سر منشاء مشروعیت در نظام اسلامی از دیگر موارد جدالهای لفظی حسن روحانی با آیتالله خامنهای و حامیانش در هفتههای اخیر بود. حسن روحانی اخیرا در یک سخنرانی گفته بود که امام علی، امام اول شیعیان نظر و انتخاب مردم را مبنای ولایت و حکومت میدانست. سخنانی که واکنش آیتالله ناصر مکارمشیرازی، از مراجع تقلید شیعه در قم و صدور بیانیه از سوی مجلس خبرگان رهبری را بدنبال داشت که تاکید کرده بودند انتخاب حاکم در اسلام به عهده مردم نیست، بلکه خداوند باید ولی را تعیین کند.
آیتالله خامنهای در هفتههای اخیر اجرای سند آموزشی ۲۰۳۰ یونسکو را نیز موضوعی برای حمله به حسن روحانی قرار داد و با انتقاد از دولت گفت: بر خلاف گفته برخی، گزارشهایی که درباره این سند گرفته، درست بوده است. حسن روحانی پیشتر گفته بود که گزارشهایی که به رهبری در این مورد دادهاند غلط بوده است. پس از این انتقادات حسن روحانی اسنادی در اینستاگرام خود منتشر کرد که نشان میداد اجرای سند آموزشی ۲۰۳۰ یونسکو توسط دولت به اطلاع رهبر جمهوری اسلامی، مجلس و دستگاه قضایی رسیده بود. پیشتر رهبرجمهوری اسلامی مدعی شده بود که دولت سند ۲۰۳۰ را بی سر و صدا به اجرا گذاشته است.
حملات علیه حسن روحانی در هفتههای اخیر به انتقادهای رهبر جمهوری اسلامی محدود نماند.
محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران نیز روز ۶ تیر ۹۶ به انتقاد روحانی از ورود سپاه به حوزه اقتصادی واکنش تندی نشان داد و گفت: اگر دولت «بدون تفنگ» باشد «توسط دشمنان تحقیر و تسلیم» خواهد شد. حسن روحانی روز اول تیر ماه امسال در جمع فعالان اقتصادی در انتقاد به ورود نظامیان به حوزه اقتصاد کشور گفته بود: «بخشی از اقتصاد دست یک دولت بیتفنگ بود که آن را به یک دولت باتفنگ تحویل دادیم، این اقتصاد و خصوصیسازی نیست. از آن دولتی که تفنگ نداشت میترسیدند چه برسد به اینکه اقتصاد را به دولتی دادیم که هم تفنگ دارد و هم رسانه را در اختیار دارد و همه چیزی دارد و کسی جرأت ندارد با آنها رقابت کند.»
حمله موشکی جمهوری اسلامی به مواضع «داعش» در دیرالزور سوریه نیز از دیگر موارد مورد مناقشه سپاه و رئیس جمهور بود. در حالی که روحانی اعلام کرد حمله موشکی ایران «تصمیم اتخاذ شده در شورایعالیامنیت ملی بود، سپاه پاسداران در بیانیهای اعلام کرد که این حمله با «هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و تحت امر فرمانده معظم کل قوا» انجام گرفته است.
-
هجمهها و توهینها به رئیس جمهور پسلرزههای انتخابات است
در اظهارنظری دیگر در همین زمینه محمود واعظی، وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه هجمهها و توهینها به رئیس جمهور پسلرزههای انتخابات است، تاکید کرده: «سیاست جدی دولت آرام شدن فضای کنونی کشور است تا دولت دوازدهم بتواند با قدرت و قوت سیاستهای اعلامی خود را اجرایی کند.» او با ابراز امیدواری از پایان یافتن پسلرزههای انتخابات افزود: «باید بدانیم که فصل رقابتهای انتخاباتی پایان یافته و باید به سمت و سوی همکاری و رفاقت حرکت کنیم.»
وزیر ارتباطات با بیان اینکه دولت و کشور نیازمند آرامش است، تصریح کرده: «این هجمهها، درگیریها و اختلافات به هیچ وجه به نفع دولت، مردم و کشور نیست. سیاست جدی دولت آرام شدن فضای کنونی کشور است تا ابتدای دولت دوازدهم بتواند با قدرت و قوت سیاستهای اعلامی خود را اجرایی کند.»
-
پیشنهاد آتشبس اصولگرایان و فرصت به دولت
بااین اختلافات خانه سوز، پیشنهاد دکتر زاکانی را بایدبا آب طلا نوشت که گفت حتی یکطرفه هم شده آتش بس دهیم تا اصلاحات اساسی بدست دولت انجام شود
— احمد توکلی (@TavakoliDr) July 1, 2017
دامنه تنشهای لفظی اصولگرایان و دولت حسن روحانی در هفتههای اخیر آنچنان بالا گرفت که روز شنبه ۱۰ تیر برخی چهرههای اصولگرایان نیز به آن واکنش نشان داند و خواستار متوقف شدن حملات علیه دولت شدند. احمد توکلی در کانال تلگرامی خود از پیشنهاد آتشبس یکطرفه دکتر زاکانی استقبال کرد ونوشت: «با این اختلافات خانهسوز، پیشنهاد دکتر زاکانی را باید با آبطلا نوشت که گفت حتی یکطرفه هم شده آتشبس دهیم تا اصلاحات اساسی به دست دولت انجام شود».
علیرضا زاکانی از چهرههای شاخص اصولگرا در کانال تلگرامی خود با اشاره به حوادث اخیر ازجمله جمعآوری امضا برای منع ورود بانوان به ورزشگاه توسط حسین الله کرم از اعضای برجسته انصار حزب الله و دوستانش و همچنین حاشیه توهین به رئیسجمهور و شعر میثم مطیعی، پیشنهاد کرده بود که آتشبس یکطرفه از سوی اصولگرایان و حزباللهیها برقرار شود تا دولت مطالبات مردم را به حاشیه نبرد و وحدت ملی تقویت شود.