دویچه وله: معیارهای دوگانه بر سیستم قضایی ایران حاکم است
خبرگزاری دولتی آلمان (دویچه وله) (DW) امروز جمعه 30 تیرماه در گزارشی در مورد سیستم قضایی ایران نوشته:
«برادر حسن روحانی رئیسجمهوری ایران تنها یک روز پس از بازداشت به اتهام فساد اقتصادی از زندان آزاد شد. اما همزمان روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشر در کشور در زندانهای انفرادی ماهها در اسارت و حتی بدون محاکمه و اعلام جرم به آنها، به سر میبرند.»
در این گزارش آمده است: «محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت روحانی اصرار دارد که بگوید 'همه ایرانیان در مقابل قانون مساوی هستند'. او این گفته را پس از آزادی حسین فریدون برادر رئیسجمهوری از بازداشت و بازجویی در ارتباط با فساد مالی بیان کرده است. حسین فریدون یک دیپلمات و مشاور ویژه برادرش است. نیروهای محافظهکار ایران بهطور مرتب وی را متهم به فساد مالی و بهرهمندی غیرقانونی از فروش مقادیر زیادی ارز دولتی در بازار آزاد کردهاند.
نوبخت پس از آزادی حسین فریدون اعلام کرد که حسن روحانی نقشی در آزاد ساختن برادرش نداشته است و تنها پس از پرداخت وثیقهای برابر 8 میلیون یورو آزاد شده است. وی در انتقاد از سیستم قضایی کشور اضافه کرده است که آنها باید توضیح دهند که چگونه یک فرد بازداشت شده که روز بعد آزاد میشود باید راهی بیمارستان بشود؟
اما در ایران بسیاری دیگر از زندانیان از بیماری رنج میبرند که برای درمان به بیمارستان فرستاده نمیشوند. نمونه آنها آرش صادقی فعال حقوق بشر است که چندین بار هم در اعتراض اعتصاب غذا کرده است. گلرخ ابراهیمی همسر آرش، روزنامهنگار هنگامه شهیدی و چند تن دیگر از زندانیان سیاسی و فعالان حقوق بشر نیز از این مراقبتهای پزشکی در زندان بیبهره هستند.
صادق زیباکلام یک تحلیلگر سیاسی میگوید: «مشکل اساسی اینجاست که قوه قضاییه در ایران مستقل نیست. این قوه بخشی از یک ساختار قدرت است که تنها برای کسب منافع سیاسی خود عمل میکند. نیروهای محافظهکار در ایران در انتخابات ماه مه شکست خوردند اما آنها هنوز قوه قضاییه را در اختیار دارند. آنها با دستگیر کردن حسین فریدون میخواهند به رئیسجمهور روحانی نشان دهند که دامنه قدرت او حدّی دارد. آنها به دنبال گرفتن پست در کابینه روحانی هستند.»