سرلشکر باقری: نیروهای مسلح در حال مبارزه با تروریسم در کشورهای همجوار هستند
سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، «دفاع» را مأموریت اصلی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت که در حال حاضر، این نیروها با موفقیت، مشغولبه انجام مأموریتهای خود در حفظ امنیت کشور و کمک به مبارزه با تروریسم در کشورهای همجوار هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس، سرلشکر باقری، صبح روز دوشنبه ۱۳ شهریورماه، در «همایش مهارتآموزی سربازان»، یک برنامه و مسؤولیت نیروهای مسلح را «مأموریت ذاتی در دفاع از کشور» و مقابله با تهدیدات دانست و تأکید کرد: «علیرغم تمام توطئهها و ترفندهای دشمنان و بهخصوص امریکا که هر روز طراحی و اجرا میکنند، نیروهای مسلح با موفقیت، مشغول به انجام مأموریتهای خود در حفظ امنیت کشور و کمک به مقابله با تروریسم در کشورهای همجوار هستند».
مقامات نظامی جمهوری اسلامی، تا پیش از این، همواره از حضور نیروهای نظامی ایرانی در کشورهای منطقه، همچون عراق و سوریه، باعناوینی چون «کمکهای مستشاری» به آن کشورها یا «دفاع از حرم» یاد میکردهاند و این، نخستینبار است که یک مقام ارشد نظامی بهطور مستقیم از «مأموریت نیروهای مسلح در کشورهای همجوار برای کمک به مبارزه با تروریسم» سخن میگوید.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، وظایف سربازان را بهعنوان سرانگشتان نیروهای مسلح، مهم دانست و درضمن، افزود که بخش زیادی از مأموریتهای نیروهای مسلح، امروز «توسط بسیجیان که تماموقت در خدمت نظام هستند» انجام میشود و آنها در بحرانها به خدمت نظام میآیند.
سرلشکر باقری تأکید کرد: «ما نه مجاز هستیم و نه بیتوجهی خواهیم کرد که مسألهی "دفاع" از نیروهای مسلح به جای دیگری تغییر جهت دهد».
رئیس ستادکل نیروهای مسلح، مهارتآموزی به سربازان را یکی از راههای کمک به تولید و اشتغال، در راستای «اقتصاد مقاومتی» بهعنوان جهتگیری اصلی کشور براساس تأکید رهبری دانست و افزود: «البته در گذشته هم کمتر از ١٠درصد سربازان مهارتآموزی میشدند که بسیار کم بود و هدفگذاری ما این است که با همکاری وزارت کار، این درصد را بالا ببریم».
سرلشکر باقری با تأکید بر «دفاع» بهعنوان مأموریت اصلی نیروهای مسلح، گفت که آنها صرفاً بهعنوان یک عنصر کمککننده به دولت و دستگاه اجرایی در اشتغال و تولید و اقتصاد کشور عمل میکنند و ادعایی هم در این حوزهها ندارند. او همچنین گفت که همکاری دوجانبهی دولت و نیروهای مسلح میتواند به حل موضوع اشتغال کمک کند.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به تحول جوانان سرباز از لحاظ علمی نسبت به گذشته و این نکته که «۴۰درصد سربازان دارای تحصیلات دانشگاهی و دیپلم و بالاتر هستند» گفت: «٤٠٠هزار نفر سالانه کارت پایان خدمت میگیرند و وارد جامعه میشوند که مهارتآموزی به آنان، میتواند در این عرصه بسیار مؤثر باشد».
او با اشاره به امضای تفاهمنامهی همکاری میان «ستادکل» و «وزارت کار» درجهت ارتقای مهارتآموزی سربازان، افزود که با «معاونت علمی ریاستجمهوری»، «کمیتهی امداد»، «ستاد فرمان امام» و «صداوسیما» نیز در این زمینه، تفاهمنامههایی امضا خواهد شد.
سرلشکر باقری در ادامهی سخنانش، گفت: «اگر حتی یک سرباز در حین خدمت، احساس اتلاف عمر کند، برای ما قابل پذیرش نیست».
رئیس ستادکل نیروهای مسلح، ششم شهریورماه نیز در جلسهی «شورای عالی سیاستگذاری مهارتآموزی کارکنان وظیفه»، در بخشی از صحبتهای خود در رابطه با ضرورت تحول در امر سربازی گفته بود که «ستادکل با درآمدن سربازی از حالت اجباری و گرفتن سرباز حرفهای موافق است»، اما کشور توان این را ندارد؛ زیرا هزینهی هر نفر کادر حقوقبگیر برای نیروهای مسلح، معادل ۵ سرباز است.