صدور حکم قطعی برای پرونده حقوقهای نامتعارف
محمد خدابخشی، رئیس کمیته دیوان محاسبات کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از صدور ۹۳ حکم قطعی از ۱۱۷ پرونده حقوق های نجومی در دیوان محاسبات خبر داد.
به گفتهی خدابخشی با بررسیهای صورت گرفته، مشخص شد که ۴ درصد از مدیران حقوقهای نجومی دریافت میکردند که با پیگیریهای دیوان محاسبات بیش از ۲۴ میلیارد تومان به خزانه کشور بازگشت.
به گزارش خانه ملت، محمد خدابخشی روز چهارشنبه ۲۲شهریور، در تشریح نشست کمیته دیوان محاسبات کمیسیون بودجه گفت: دیوان محاسبات حقوق دستگاههای اجرایی را براساس قوانین و مقررات خاص حاکم بر دستگاهها در سطح استانها و ملی مورد بررسی قرار داد. ۱١٧ پرونده تشکیل شد و از این تعداد برای ٩٣ پرونده حکم قطعی صادر شده و به اجرا درآمده است که میزان ریالی بالغ بر هزارو۴۰۰ میلیارد تومان بوده و مابقی پروندهها نیز در مراحل نهایی صدور نهایی است.
به گفتهی او در هنگام محاسبات صورت گرفته، در صورتیکه دیوان محاسابات شاهد تخلفی باشد پرونده را به دادسرای دیوان محاسبات ارسال خواهد کرد، دادسرا زیرنظر دادستان دیوان محاسبات پرونده را بررسی کرده و در صورت تایید تخلف دادخواست تنظیم شده و برای صدور رأی پرونده به هیات مستشاری ارسال میشود.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ در چند شبکه تلگرامی و وبسایت سیاسی فیش حقوقی یکی از مدیران بیمه مرکزی منتشر شد. روز بعد در ۱۷ اردیبهشت، اخبار ساعت ۲۱ شبکه اول صدا و سیما در گزارشی با ارجاع به فیشهای حقوقی منتشر شده در وبسایتها گفت :«سه مدیر ارشد بیمه مرکزی در اسفند ماه ۱۳۹۴ روی هم ۱۸۰ میلیون تومان حقوق و مزایا گرفتهاند.» پس از آن خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه هم با انتشار تصاویری از فیشهای حقوقی چند ده میلیون تومانی معاونان بیمه مرکزی خبر داد. سه روز پس از آن رئیس بیمه مرکزی استعفا داد. پس از آن موج انتشار فیشهای حقوقی و سایر مدارک مالی مرتبط با مدیران ارشد سازمانهای مختلف در ایران شروع شد و دیوان محاسبات مجبور به بررسی فیشهای حقوقی نجومی شد.