شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه نگاران: مسؤولیت وضعیت علیرضا رجایی با قوه قضاییه است

 

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، عملکرد جمهوری اسلامی ایران را در عدم درمان به موقع علیرضا رجایی محکوم کرد.

علیرضا رجایی، عضو هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران بوده، که درطول دوران حبس، چشم راست خود را از دست داد. این فدراسیون از جمهوری اسلامی خواسته، ضمن پذیرش مسؤولیت این اتفاق، نسبت به درمان احسان مازندرانی، دیگر روزنامه‌نگار زندانی اقدام کند.
بر اساس بیانیه‌ی موجود در وبسایت این فدراسیون که روز جمعه ۱۷ شهریور منتشر شده، آنتونی بلانژه، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، از قوه قضائیه و مسؤولین زندان‌های ایران خواست که مسؤولیت اتفاق رخ داده، برای علیرضا رجایی را بر عهده بگیرند.

او افزود: «این سطح از غفلت از سوی مقامات مسؤول، چه بطور عمدی و یا با هر توجیهی انجام شده باشد، کاملا غیر قابل قبول و نقض شدید حقوق بشر است.»

این نهاد بین‌المللی همچنین از جمهوری اسلامی خواسته تا مسؤولیتش در قبال درمان روزنامه‌نگاران زندانی، از جمله احسان مازاندرانی، که هم‌اکنون در زندان با بیماری مواجه است، را برعهده بگیرد.
علیرضا رجایی، روزنامه‌نگار و از فعالان ملی – مذهبی، بدلیل عدم دسترسی به درمان مناسب در دوران زندان به سرطان سینوس مبتلا شد و در یک عمل جراحی، چشم راست و بخشی از سمت راست صورتش را از دست داد.
درحالی‌که خانواده علیرضا رجایی بر عدم دسترسی به درمان مناسب در هنگام گذراندن دوره زندانش تاکید داشتند، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه، ۱۲ شهریور گفت: ارتباط دادن بیماری سرطان او به زمان زندان یک فضاسازی مسموم است.

غلامرضا رجایی، برادر عليرضا رجايی، روز شنبه ۱۱ شهریور، در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد تایید کرده بود که در دوران زندان برادرش، هیچ اقدام خاصی برای درمان او صورت نگرفت و علیرغم این‌که  پنج مرتبه از سوی بهداری زندان توصیه شده بود که او باید برای اسکن وعکسبرداری به خارج از زندان اعزام شود، متاسفانه اين اجازه داده نشد».

 

 

علیرضا رجایی، از اعضای جریان ملی - مذهبی، مدیر انتشارات گام‌نو و از اعضای سابق هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران بود. او در دوره‌‌های مختلف، دبیر گروه سیاسی روزنامه‌های اصلاح‌طلب جامعه، توس، نشاط، خرداد و عصر آزادگان بود. روزنامه‌هایی که بعدها جملگی به دستور سعید مرتضوی توقیف شدند.

علیرضا رجایی بعد از انتخابات مناقشه برانگیز سال ۱۳۸۸ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر و پس از مدتی آزاد شد، اما مجددا در اردیبهشت‌ ۱۳۹۰ با همان اتهام، چهار سال را در زندان گذراند و در همان زندان بود که به بیماری سرطان سینوس مبتلا شد. او پیشتر و در سال  ۷۹ نیز به ۳ سال زندان و ۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده بود.
علیرضا رجایی در انتخابات مجلس ششم از حوزه انتخابیه‌ی تهران و جزو ۳۰ نماینده منتخب مردم بود، اما شورای نگهبان با ابطال بیش از ۷۰۰ هزار رأی، او را از فهرست نامزدهای پیروز خارج، و به‌جای او، غلامعلی حداد عادل، از چهره‌های اصولگرا را روانه مجلس کرد.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More