مولاوردی: نشنیدهایم فردی بهخاطر زن بودن رد صلاحیت شود
شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده، در واکنش به بحث روزهای گذشته در رابطه با امکان اطلاق «رجل سیاسی» بر زنان و نامزدی آنها در انتخابات ریاستجمهوری گفت که «رجل سیاسی» هنوز در قانون ما تفسیر نشده و شورای نگهبان نفیاً یا اثباتاً در مورد آن اظهار نظر نکرده است.
براساس مادهی ۳۵ قانون انتخابات ریاستجمهوری، اولین شرط برای نامزدی در انتخابات این است که شخص از رجال مذهبی، سیاسی باشد
پس از انقلاب سال ۵۷، زنان ایرانی در دورههای مختلف بهعنوان نامزد انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کردهاند، اما هرگز صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان تأیید نشده است. علت این امر، ابهام در مصداق اصطلاح «رجل سیاسی» عنوان شده است.
تعریف اصطلاح «رجل سیاسی» و امکان اطلاق آن بر زنان، خصوصاً در آستانهی هر دورهی انتخابات، موجب بحثهای فراوانی شده است. عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، اواخر سال ۹۵ اعلام کرده بود آن شورا بررسي معيارهاي «رجل سياسي-مذهبي» را در دستور کار خود قرار داده است و اظهار امیدواری کرده بود که نتیجهی آن تا پیش از انتخابات سال ۹۶ مشخص شود، اما هنوز خبری در مورد نتایج این بررسی منتشر نشده است.
به گزارش ایسنا، مولاوردی در حاشیهی جلسهی امروز هيأت دولت با گفت: «ما هیچ وقت نشنیدهایم که فردی به خاطر زن بودن رد صلاحیت شده است.» او همچنین به گفتههای پیشین سخنگوی شورای نگهبان اشاره کرد، مبنیبر اینکه اگر در دورههای قبلی خانمهایی که ثبتنام کردند رد صلاحیت شدند و نتوانستند به مرحله پایانی برسند، مانند خیلی از آقایانی که تشخیص داده شد صلاحیتشان برای ریاستجمهوری کافی نیست، با آنها برخورد شده است.
مولاوردی همچنین با اظهار خشنودی از افزایش حضور زنان در ثبتنام انتخابات شوراهای شهر و روستا، گفت که انتظار میرود حضور زنان در شوراهای شهر و روستا بهعنوان پارلمان محلی، فاصلهی وضعیت موجود تا حد مطلوب ما برای حضور زنان در عرصههای مختلف شهری و روستایی را کاهش دهد.
او همچنین اظهار امیدواری کرد که زنان بتوانند بهعنوان ناظران و قانونگذاران شهری و روستایی کمک کنند تا شهرها و روستاهایمان بهتر از آنچه که امروز است، بشود.