آموزش زبانهای عربی، ترکی، بلوچی و کردی در ایران
روز دوم اسفندماه، برابر با ۲۱ فوریه، «روز جهانی زبان مادری» نام گرفته و هر ساله در سراسر جهان، به این مناسبت، برنامههای مختلفی برای آگاهیرسانی نسبتبه این مسأله، برگزار میشود.
نامگذاری این روز بهعنوان «روز زبان مادری»، به مبارزهی دانشجویان بنگلادشی برای دفاع از زبان بنگالی در سال ۱۹۵۲ میلادی برمیگردد که بعدها منجربه استقلال بنگلادش از پاکستان شد. بعدها بنگلادش از سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو، درخواست کرد تا روز ۲۱ فوریه (دوم اسفندماه) را روز جهانی زبان مادری نامگذاری کند؛ امری که با استقبال روبرو شد و این روز، از سال ۲۰۰۰ میلادی به اینسو، در بیشتر کشورها گرامی داشته میشود.
براساس آمار یونسکو، نزدیکبه هزار زبان در دنیا شناخته شدهاند، ولی با توجه به سیاستهای برخی دولتها، تعدادی از این زبانها در معرض خطر نابودی قرار دارند.
برنامه چشمانداز تلویزیون ایراناینترنشنال، روز یکشنبه ششم اسفندماه، به موضوع آموزش زبانهای مادری ازجمله عربی، ترکی، بلوچی و کردی در ایران پرداخت.
احمدکریمی حکاک، عبدالستار دوشوکی، سعید پیوندی، علیرضا اردبیلی، سحر بیتمشعل، میثم بادامچی و یوسف عباسزاده میهمانان این برنامه چشمانداز بودند.