ابراز همدردی جهانی با ایران ؛ روحانی به کرمانشاه رفت
حسن روحانی، پیش از ظهر روز سهشنبه ۲۳آبان، بهمناسبت وقوع زلزله در مرکز استان کرمانشاه، به این منطقه سفر کرد و در جمع مردم سرپل ذهاب، گفت که دولت همه امکانات خود را برای کاهش سریع مشکلات مردم بسیج کرده است.
به گزارش ایرنا، روحانی وعده داد که دولت برای بازسازی منازل و کمک به زندگی آسیب دیدگان و کسانی که منازل آنها در زلزله در شهر و روستا دچار خسارت شده، کمک بلاعوض و وام بلندمدت اعطا خواهد کرد. وی افزود که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تمام توان خود را برای بازسازی منازل مردم بهکار خواهد گرفت و همه دستگاههای مسوول نیز این بنیاد را کمک خواهند کرد.
روحانی با اشاره به نیاز مردم به چادر و امکانات زندگی موقت در مناطق زلزله زده، گفت: «عصر امروز ستاد بحران در کرمانشاه تشکیل و بودجه لازم برای بازسازی و جبران خسارت های وارد شده به مردم اختصاص داده خواهد شد.
روحانی تخریب ساختمانهایی که بهصورت تعاونی و دولتی ساخته شده، گفت: «باید اشکالات و کاستیهای موجود در ساخت این بناها بررسی شود و دولت مطمئنا این مسائل را دنبال کرده و مقصران را شناسایی و به مردم معرفی خواهد کرد.» روحانی تاکید کرد: ۱۱ هزار خانه روستایی و حدود ۴۵۰۰ خانه شهری در این زلزله تخریب شده و نیاز به ساخت ۳۰ هزار مسکن جدید داریم.
-
سگهای زنده یاب همچان درحال جستوجو
همزمان اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران و معاون وزیر کشور، درباره اینکه برخی زلزلهزدگان اذعان میکنند که برخی از اعضای خانوادهشان همچنان زیر آوار هستند، گفت: «در حال حاضر سگهای زنده یاب هلال احمر خانه به خانه در حال جست و جو هستند؛ افرادی که همچنان عضوی از خانوادهشان مفقود است و یا میدانند که زیر آوار مانده، به امداد و نجات اعلام کنند.»
نجار درباره زمان و نحوه آواربرداری توضیح داد و گفت: «در بحث آواربرداری در وهله اول پاکسازی معابر و راههای عبور و مرور و مواصلاتی حائز اهمیت است تا بتوان برای رسیدن به محلهای حادثه دیده برای خارج کردن افرادی که احتمالا زیر آوار زنده ماندهاند، امکانات و تجهیزات را عبور داد. مرحله بعد افراد جانباختهای است که زیر آوار هستند، این اقدامات انجام شده و در حال حاضر ما محلی نداریم که مسدود باشد و امکان بردن تجهیزات به آن محل وجود نداشته باشد.»
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه احتمالا آمار جانباختگان زلزله غرب کشور افزایش یابد که البته این افزایش چشمگیر نخواهد بود، گفت: «رساندن بیش از هفت هزار مصدوم به مراکز درمانی کار بزرگی است.»
این مقام وزارت کشور اعلام کرد که یک میلیون و ۳۱۱ هزار نفر تحت تاثیر این زلزله قرار گرفتهاند. در محور سرپل ذهاب حدود ۱۲۳ روستا آسیب دیده است. اسماعیل نجار با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات درباره کمکرسانی مساله توزیع است، گفت: «متاسفانه در توزیع همراهی وجود ندارد و شکل کار را پیچیده کرده است، ولی امیدواریم با برنامهریزی مشکل حل شود.»
زمین لرزهای با قدرت ۷/۲ ریشتر، یکشنبه شب ۲۱آبان، نواحی مرزی استان کرمانشاه با عراق را لرزاند و تلفات و خسارات گستردهای را در بعضی نواحی این استان به خصوص شهر مرزی سر پل ذهاب برجای گذاشت. خبرگزاری ایرنا در ایران آخرین آمار کشتهشدگان این زلزله را ۵۳۰ نفر و تعداد مجروحان را ۷۴۶۰ نفر اعلام کردهاند.
-
همدردیهای جهانی
به مناسبت وقوع زمین لرزه در نواحی مرکز استان کرمانشاه، رهبران و مقامات کشورهای مختلف، با ابراز همدردی با خانوادههای قربانیان این حادثه، برای مشارکت در عملیات کمکرسانی ابراز آمادگی کردهاند.
در اطلاعیهای که در وبسایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شده، هثر نوئرت، سخنگوی این وزارتخانه، گفته است که «ایالات متحده به تمام کسانی که از زلزلههای ایران و عراق آسیب دیدهاند تسلیت می گوید؛ ما خانوادههای کشتهشدگان و مجروحان و همچنین آسیبدیدگان از این زلزله را در یاد خود داریم.»
هالبه زسترا، وزیر خارجه هلند، نیز در پیامی توییتری با قربانیان و بازماندگان این حادثه ابراز همدردی کرد. جاستین تورودو، نخست وزیر کانادا هم این حادثه را به مردم منطقه زلزلهزده تسلیت گفت. شب گذشته همچنین شهرداری شهر تورنتو، به نشانه همدردی با زلزلهزدگان ایران و عراق چراغ نشان این شهر را خاموش کرد. شهردار تورنتو با اعلام این تصمیم، از طرف ساکنان این شهر با آسیب دیدگان این زمینلرزه ابراز همدردی کرد.
در بریتانیا نیز، بوریس جانسون، وزیر امور خارجه، و جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر و نیکلاس هاپتون سفیر آن کشور در ایران، با ابراز تاسف از واقعه زلزله و همدردی با قربانیان این حادثه، آمادگی بریتانیا را برای مشارکت در امدادرسانی به مناطق زلزلهزده را اعلام کردهاند.
مقامات و رهبران شمار دیگری از کشورها و سازمانهای بینالمللی از جمله دبیرکل و نماینده سازمان ملل در ایران، فدریکا موگرینی، مسئول سیات خارجی اتحادیه اروپا، به نمایندگی از سوی کشورهای عضو، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، نخست وزیران هند و پاکستان، رئیس جمهوری آذربایجان نیز با زلزله زدگان ابراز همدردی کرده و آمادگی کشورهای خود را برای کمک به عملیات امدادرسانی اعلام کردهاند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در واکنش به پیشنهاد کمکرسانی به زلزلهزدگان از سوی برخی کشورها در توئیتر خود با تشکر از ابراز همدردی جهانی با قربانیان حادثه گفت با منابع داخلی قادر به مدیریت هستیم. او گفته که تحولات بعدی را در توئیتر خود منتشرخواهد کرد.
هیأت دولت جمهوری اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرده است که برای احترام به قربانیان این حادثه و ابراز همدردی با خانوادههای آنان، روز سهشنبه، ۲۳ آبان در سراسر کشور عزای عمومی اعلام شده است.