اقتصاد ایران مثل مناطق جنگزده و غارتشده است
برهم صالح، رییسجمهور جدید عراق، دیروز به ایران آمد و با رهبر و رییسجمهور ایران دیدار کرد. در چنین مواردی روزنامهها میمانند که در صفحه اول چهطور خبر را پوشش دهند، رهبر یا رییسجمهور. بنا بر سنت خبری، رهبری اولویت دارد، هرچند هستند چند روزنامهای که دیدار روسایجمهور را تیتر یک کردهاند.
بااینحال وقتی قرار است، دیدار رهبری و برهم صالح تیتر یک شود و عکاسها هم به بیت رهبری راه ندارند، ناگزیر یک عکس رسمی که از بیت آمده بر صفحه چند روزنامه ظاهر میشود. امروز عکس اول کیهان و اطلاعات و جمهوری اسلامی، یکسان است. روزنامه ایران البته راه تازهای پیدا کرده و نصف صفحه خبر دیدار رهبری را با عکس و تیتر رفته و نیمه دیگرش را به روسایجمهور اختصاص داده است.
اما حاصل این دیدارها چه بود، چندان مشخص نیست. سرمقاله روزنامه اعتماد با عنوان «پیامهای یک سفر مهم» کمی از دستاوردهای سفر رییسجمهور عراق گفته است.
حسن داناییفر نوشته که برخی گفتهاند بهتر بود نخستوزیر عراق که مقام اجرایی است به ایران میآمد، نه رییسجمهور که مقامی تشریفاتی است و بعد دلداری داده که آمدن رییسجمهور به این معنا نیست که نخستوزیر نمیآید و اصلا در این شرایط که آمریکاییها به عراق فشار میآورند روابط اقتصادیاش را با ایران قطع کند، این سفر معنادار است و خلاف میل آمریکا.
بازگردیم به سیاست داخلی، هاشمی شاهرودی در بستر مرگ است و در این مدت که ریاست مجمع تشخیص مصلحت را عهدهدار نیست، گویا کارها به دست سردار محسن رضایی، دبیر مجمع افتاده است. محسن رضایی هم در غیابِ رییس، ترکتازی میکند و مجمع را که قرار بود بین مجلس و شورای نگهبان داوری کند به محلی برای قانونگذاری تبدیل کرده است. این تحرکات فرمانده اسبق سپاه پاسداران، در روزنامههای امروز مورد توجه قرار گرفته و روزنامه شرق در تیتر اولش پرسیده «جانشین در غیبت رییس کیست؟» آفتاب یزد هم با کنایه پرسیده «آقا محسن همهکاره مجمع؟».
همینجا از سرمقاله ابتکار هم یادی کنیم که با عنوان «بحران روایت در جمهوری اسلامی»، نوشته هرچند میتوان پیشبینی کرد جمهوری اسلامی از بحران اقتصادی پیش رو عبور کند اما دیگر نمیتوان انتظار داشت روایتهای رسمی بتواند مردم را اقناع کند. حامد وکیلی هم در لفافه گفته خیلی از حرفها باید تغییر کند و مسئولان شفاف بگویند پشت پرده چه خبر است.
حرف اقتصاد شد، این را هم بگوییم که روزنامه ایران درباره آینده اقتصاد کشور، نظرخواهی کرده و از شماری از اقتصاددانها پرسیده آینده اقتصاد چه خواهد شد و انگار سرجمع نظرها این است که افق روشنی پیدا نیست. اگر در این روزنامهخوانی همراه باشید از نظرسنجی ایران بیشتر خواهید خواند.