شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
روزنامه‌خوانی ۱۳ مرداد

انتخابات در ایران یک فوتبال ناعادلانه است

 

 

تحریم محمد‌جواد ظریف هم باعث نشد منتقدانش کوتاه بیایند و دست از سرش بردارند. این‌طور که روزنامه آفتاب گزارش داده است همان شبی که تحریم ظریف اعلام شد، یک برنامه تلویزیونی زنده به تخریب وزیر خارجه پرداخت و نشان داد که در بر همان پاشنه می گردد. از آن سو، مدافعان وزیر خارجه هم مدیحه‌سرایی درباره ظریف را ادامه می‌دهند و محمد سلطانی در روزنامه جمهوری اسلامی، ظریف را نابغه دیپلماسی دانسته و او را با کیسینجر و چرچیل مقایسه کرده است.

خبرهایی آمده است که امارات متحده عربی قصد دارد روابطش با ایران را از تنش خارج کند و عربستان سعودی نیز پالس‌هایی برای مذاکره به ایران فرستاده است؛ با این حال، روزنامه‌های اصول‌گرا در گزارش‌هایی از شکست ائتلاف عربستان سعودی در جنگ یمن نوشته‌اند.

روزنامه جوان در گزارشی با عنوان «توبه شیوخ از جنگ صنعا» به سیاست تازه امارات اشاره کرده است و این‌که امارات بخش بزرگی از نیروهایش را از یمن خارج کرده و این یعنی عربستان سعودی در جنگ با یمن تنها مانده است و از سویی، انصارالله یمن با حملات موشکی همچنان خاک عربستان سعودی را هدف قرار می‌دهند و از سیستم پدافندی پاتریوت هم کاری ساخته نیست.

بازگردیم به ایران و بحث‌های انتخاباتی که جسته و گریخته در روزنامه‌ها جریان دارد. در جمعه‌ای که گذشت محمد‌باقر قالیباف و محمود احمدی‌نژاد با هم دیدار داشتند. دیدار دو چهره سیاسی که پیش‌تر در شمار اصول‌گراها بودند، توجه روزنامه‌های اصلاح‌طلب را جلب کرده است.

ابتکار از این دیدار که در خانه احمدی‌نژاد صورت گرفته با عنوان پیوند بازنده‌ها یاد کرده است. در گزارش ابتکار آمده است برخی گفته‌اند احتمال دارد برای انتخابات مجلس، ائتلافی بین این دو نفر شکل بگیرد، اما با پایگاه اجتماعی متفاوتی که قالیباف و احمدی‌نژاد دارند، بعید به نظر می‌رسد، با این حال نقاط مشترکی میان این دو چهره سیاسی هست و هر دو شعار حمایت از مستضعفان سر می‌دهند.

اسماعیل گرامی مقدم نیز در روزنامه اعتماد، این ائتلاف را بی‌برنده دانسته و نوشته است قالیباف سه بار در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده و باخته است و شورای نگهبان احمدی‌نژاد را در انتخابات قبلی رد صلاحیت کرد و با چنین پیشینه‌ای، نمی‌توان به آینده این ائتلاف خوشبین بود. برویم سروقت روزنامه‌خوانی در روزی که مصاحبه و گفت‌و‌گو بسیار است.

اشک تمساح برای ظریف

 

 

برخی اصول‌گراها پس از تحریم ظریف از سوی آمریکا، اشک تمساح می‌ریزند و ابراز ناراحتی می‌کنند و این در حالی است که هر تهمتی به وزیر خارجه زدند و در شش سال گذشته از هیچ توهینی فروگذار نکردند.

صادق زیبا‌کلام با بیان آنچه آمد، ادامه داده است که اصول‌گراها باید تکلیف خودشان را روشن کنند که محمد‌جواد ظریف را شخصیتی سالم و ملی می‌دانند یا نفوذی؟

به نوشته این کارشناس سیاسی، اگر محمد‌جواد ظریف همان کسی است که در سریال تلویزیونی گاندو نشان داده شد و شخصیتی متزلزل و فریب‌خورده دارد، جایی برای ناراحتی نیست، اما اگر این‌طور نیست، اصول‌گراها باید در رفتارشان تجدید‌نظر کنند و به‌راحتی دیگران را به نفوذی بودن متهم نکنند.

دولت یک‌چشم

 

 

دولت فعلی آمریکا تنها دولتی است که در ۲۵ سال گذشته، روی تجدید‌نظر‌طلب‌های داخلی حساب باز نکرده است و جمهوری اسلامی ایران را با یک چشم نگاه می‌کند.

این‌طور که عبدالله گنجی نوشته است، هرچند دولت‌های قبلی آمریکا سعی می‌کردند به اصلاح‌طلب‌ها توجه کنند و مبارزه نرم با جمهوری اسلامی ایران را در پیوند با اصلاح‌طلب‌ها پیش ببرند، ترامپ شمشیر را از رو بسته و با بدخیم‌ترین مخالفان نظام، یعنی مجاهدین و سلطنت‌طلب‌ها، متحد شده است و برای ترامپ، اصلاح‌طلب‌ها اهمیتی ندارند.

مدیر مسئول روزنامه جوان به محمد‌جواد ظریف هم اشاره‌ای کرده و گفته است وزیر خارجه، که روزگاری به آمریکایی‌ها اعتماد کرده بود، چند وقتی است که فهمیده آمریکا نه فقط به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی که در پی نابودی ایران است، برای همین مواضعش را تغییر داده و سرسخت شده است.

انتخابات در ایران یک فوتبال نا‌عادلانه است

 

 

سعید حجاریان انتخابات در ایران و شرایط اصلاح‌طلب‌ها را به بازی فوتبالی تشبیه کرده که شیب زمین به سمت اصلاح‌طلب‌هاست.

حجاریان، که سال‌هاست به نظریه‌پرداز اصلاح‌طلب‌ها مشهور است، ادامه داده است که در این بازی فوتبال، بهترین بازیکنان تیم اصلاحات اخراج شده‌اند، داور و تماشاچی حامی تیم مقابل‌اند و بازیکنان اصول‌گرا هم دوپینگ کرده‌اند.

حجاریان در پاسخ به چرایی وارد شدن به چنین میدانی، گفته است باید اصول‌گراها را دموکراتیک کرد و در نظر داشت که در انتخابات قبلی تیم دوم اصلاح‌طلب‌ها پیروز شد.

این اصلاح‌طلب قدیمی سپس، از لزوم تهیه و تدوین منشور اصلاح‌طلبی گفته است و این‌که اصلاح‌طلب‌ها باید وزارت خارجه و وزارت اطلاعات را به جایگاه اصلی‌اش بازگردانند.

به گفته عضو سابق شورای شهر تهران، اصلاح‌طلب‌ها در انتخابات آتی مجلس نباید از میان کسانی که ثبت‌نام می‌کنند کاندید انتخاب کنند، بلکه باید از چهره‌های معروف و شاخص اصلاح‌طلب برای شرکت در انتخابات دعوت کنند.

حجاریان به‌نوعی از محمد خاتمی هم انتقاد کرده و گفته است خاتمی نباید اعتبار سیاسی‌اش را برای هر کسی و هر انتخاباتی خرج کند.

به نظر حجاریان، عبور از انتخابات راهبرد دقیقی نیست و به ختم پروژه سیاسی و اصلاحی منتهی می‌شود.

تا انتخابات ۲۰۲۰ صبر نکنیم

 

 

فریدون مجلسی، دیپلمات قدیمی که در زمان شاه دبیر سفارت ایران در آمریکا بود، به روزنامه مستقل گفته است ایران نباید امید چندانی به انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا داشته باشد، چرا که احتمال پیروزی ترامپ بالاست و در صورت پیروزی دموکرات‌ها هم، هر‌چند ممکن است آمریکا به برجام بازگردد، مشکل تحریم‌ها تمام نمی‌شود.

به گفته این دیپلمات قدیمی، مشکل اصلی روابط ایران با غرب اسرائیل است و موضع تغییرناپذیر جمهوری اسلامی ایران در به رسمیت نشناختن و تهدید اسرائیل اجازه نخواهد داد رابطه ایران حتی با اروپا عادی شود.

تصمیم‌های بزرگ اقتصادی سرمایه سیاسی می‌خواهد

 

 

مسعود نیلی، اقتصاد‌دان، در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران، مشکلات اقتصادی کشور را در بسیاری از موارد به راهبردهای سیاسی وابسته می‌داند.

مسعود نیلی، که یکی از تدوین‌کنندگان برنامه‌های توسعه بعد از انقلاب است، جمهوری اسلامی را حکومتی فاقد هویت اقتصادی معرفی کرده و ادامه داده است که هیچ‌کس در نظام مسئول خروجی اقتصاد نیست و ایران تنها کشوری است که تمام مسئولانش منتقد وضع موجودند.

نیلی معتقد است در حاکمیت چند‌صدایی نباید باشد و یک تصمیم و نظر باید اجرایی شود و این در حالی است که نیروهای داخل حکومت همسو نیستند و یکدیگر را خنثی می‌کنند.

ترافیک مستضعفین

 

 

امین سیرجانی، خبرنگار گروه اجتماعی اعتماد، به شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان رفته و گزارشی تهیه کرده است از روستاهای فقیر‌نشین این منطقه.

در این گزارش تصاویری می‌بینیم از کودکانی که مدرسه نمی‌روند و از امکانات حداقلی زندگی مثل آب آشامیدنی سالم بی‌بهره‌اند و سیل اخیر زمین‌های زراعی‌ اهالی این روستاها را از بین برده و دولت هنوز خسارتی پرداخت نکرده است.

در این گیر‌و‌دار و پس از سیلی که در منطقه آمد، گاندو، تمساح بومی ایران که از گونه‌های جانوری نادر است، به روستاها نزدیک شده است و جان کودکانی را که در آبگیرها شنا می‌کنند تهدید می‌کند.

سینا قنبر‌پور هم در اعتماد یادداشتی نوشته و به مسئولان یادآوری کرده است که می‌توان از منطقه چابهار و سیستان و بلوچستان و همین تمساح منحصر‌به‌فرد که گاندو نام دارد ظرفیت توریستی ساخت و منطقه‌ای که تمساح ایرانی در آن زندگی می‌کند در زیبایی دست کمی از شمال کشور ندارد.

قنبر‌پور پیشنهاد داده است دولت به پروازهایی که به سیستان و بلوچستان می‌روند یارانه پرداخت کند تا مردم به این منطقه بروند و صنعت گردشگری به اقتصاد اهالی رونقی بدهد.

حریمی که چندان خصوصی نیست

 

حریم خصوصی در ایران تعریف مبهمی دارد و حکومت هر وقت بخواهد به آن تجاوز می‌کند. همدلی نوشته است اخیرا مسئولان قضایی و انتظامی با فروشندگان مانتوهای جلو‌باز و شیشه‌ای برخورد می‌کنند و خبر آمده که در همدان، پلیس به یک دور‌همی زنانه حمله کرده است.

همدلی تصریح کرده است این‌گونه رفتارهای حکومت و تعرض به حریم خصوصی افراد دلایل سیاسی دارد و به نظر می‌رسد رقبای اصلاح‌طلب‌ها می‌خواهند مردم را از هر گونه اصلاح امور و شرکت در انتخابات ناامید کنند و نهایتا حاکمیت را در انحصار خود بگیرند.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More