تعطیلی مدارس تهران، تبریز و ارومیه بهدلیل وضعیت اضطراری آلودگی هوا
بهدلیل قرار گرفتن وضعیت هوای تهران در شرایط «ناسالم برای گروههای حساس»، تمامی مهدهای کودک و مدارس استان تهران، در مقاطع پیشدبستانی و ابتدایی، روز یکشنبه ۲۶ آذر، بهجز در شهرستانهای فیروزکوه و دماوند، تعطیل اعلام شد.
به گزارش وبسایت اطلاعرسانی محیطزیست استان تهران(سامات)، با توجه به افزایش غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۲/۵ میکرون، همچنین پایداری و سکون نسبی هوا و وقوع وارونگی دما در روزهای شنبه ۲۵ و یکشنبه ۲۶ آذر، کمیته شرایط ویژه آلودگی هوای تهران، شنبهشب، ساعت ۲۲ به وقت تهران، در محل استانداری تهران جلسه اضطراری تشکیل داد.
کیومرث کلانتری، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان تهران، ضمن بیان اینکه قطعاً حفظ سلامت شهروندان و جلوگیری از ورود به وضعیت اضطرار آلودگی هوا از اولویتهای دستگاه محیطزیست و اعضای کارگروه است، گفت: «تعطیلی همه مهدهای کودک، پیشدبستانی و مقطع ابتدایی مدارس استان، بهجز شهرستانهای فیروزکوه و دماوند، برای روز یکشنبه ۲۶ آذر، از مصوبات این جلسه بود».
کلانتری همچنین از «تصویب ممنوعیت فعالیت معادن شن و ماسه، آسفالت و سیمان و توقف فعالیتهای عمرانی» در روز یکشنبه خبر داد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان تهران، همچنین ضمن اشاره به اینکه «مقرر شده است، اورژانس تهران آمادگی کامل برای خدماترسانی به شهروندان را داشته باشد»، اعلام کرد که طبق مصوبه جلسه شبشنبه کمیته شرایط ویژه آلودگی هوای تهران، محدوده طرح ترافیک، به محدوده زوج و فرد افزایش یافته و فروش آرم طرح ترافیک روزانه ازسوی شهرداری تهران نیز برای روز یکشنبه ممنوع شده است.
او تصریح کرد:« تشدید برخورد با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی توسط پلیس راهور نیز از دیگر موضوعات مورد تصویب در این جلسه بود».
ازسوی دیگر، آلودگی هوا و تعطیلی مدارس، تنها به شهر تهران اختصاص نداشته و در آذربایجان غربی و شرقی نيز پیرو تصمیم و مصوبه کمیته مدیریت کاهش آلودگی هوای استان، به علت آلودگی شدید هوا، تمامی مقاطع تحصیلی مدارس شهرهای ارومیه و تبریز هم روز های شنبه ۲۵ و یکشنبه ۲۶ آذر، تعطیل اعلام شد.
به گزارش تلویزیون دولتی ایران (صدا وسیما)، میانگین شاخص کیفی هوای تبریز، روز شنبه، ۱۷۰ بود.
بر اساس این گزارش، کارشناسان ادارهکل حفاظت محیطزیست این استان، اعلام کردند: «تردد زیاد خودروها، گردوغبار محلی، افزایش استفاده از سیستمهای گرمایشی، آتشزدن پسماندها در حاشیههای غربی و جنوبی شهر و همچنین سکون جریان هوا، در افزایش میزان آلودگی کلانشهر تبریز بسیار مؤثر است».