تولد ۴۰ سالگی فضاپیمای «وویجر۱» را تبریک بگویید
آژانس فضایی آمریکا «ناسا» به دنبال یافتن بهترین جمله پیشنهادی از سوی مردم است تا آن را برای فضاپیمای «وویجر۱» که ۴۰ سال از پرتاب آن میگذرد ارسال کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناسا از مردم درخواست کرده تا جملات خود را از طریق توییتر، اینستاگرام، فیس بوک و دیگر رسانههای اجتماعی ارسال کرده و به بهترین پیام کوتاه برای ارسال به این سفینه کوچک رای دهند.
Want to celebrate my 40th with @NASA + @airandspace on Sept 5 in Washington DC? Hurry! Applications due today: https://t.co/4cJM7fPoP7
— NASA Voyager (@NASAVoyager) 14 August 2017
آخرین مهلت ارسال این پیامها را که حداکثر میبایست ۶۰ حرف باشد تا پایان روز ۲۴ مرداد میباشد.
آزمایشگاه پیشرانه جت و تیم «وویجر» از میان این جملات تعدادی را برگزیده و از میان آنها مردم بهترین جمله را برای ارسال به این سفینه در تاریخ ۱۴ شهریور انتخاب میکنند.
این پیامها با این امید ارسال میشوند که شاید روزی توسط موجوداتی دیگر دریافت شوند و آغازی برای ارتباط با فرا زمینیها باشد.
فاصله تقریبی این فضاپیما از زمین در حال حاضر ۲۱ میلیارد کیلومتر است.این بیشترین فاصلهای است که تاکنون یک شی دستساز انسان با زمین داشته است.
«وویجر۱» اولین فضاپیمایی است که وارد محدودهای شده است که به آن فضای بین ستارهای یا اینتراستلار گفته میشود.
ناسا این فاصله را آغاز محدودهای می داند که تاثیر ذرات خورشیدی و حوزه مغناطیسی آن بر روی محیط به پایان میرسد.
فضاپیمای «وویجر۱» در ۵ سپتامبر ۱۹۷۷ به فضا پرتاب شد در حالیکه نمونه قبلی این فضاپیما با نام «وویجر۲» حدود ۲ هفته پیش از آن به فضا ارسال شده بود.هر دوی این فضاپیماها با موشک «قنطورس-تایتان» به فضا پرتاب شدند.
ماموریت هر دو فضاپیما مطالعه غولهای گازسوز فرا سیارهای: ژوپیتر، اورانوس و نپتون بوده است.
فضاپیمای «وویجر۲» به دلیل این که مسیر آن طولانیتر و حرکت آن آهستهتر بود در حدود ۲ هفته زودتر به فضا پرتاب شد.
در حال حاضر این فضاپیمای «وویجر۲» حدود ۱۸ میلیارد کیلومتر از زمین فاصله دارد.
هر دوی این فضاپیماها برای پروژهای طراحی شده بودند که هیچ گاه انتظار آن نمیرفت عمر آنها تا بدین حد طولانی و یا عملکرد آنها در ارسال اطلاعات تا بدین حد درخشان باشد.
برای نمونه ناسا می گوید فضاپیمای «وویجر۱» اولین فضاپیمایی بود که توانست در سیارهای جز زمین صاعقه را شناسایی کند . این سیاره، ژوپیتر و یا همان «مشتری» است.
هر دوی این فضاپیماها توانستند نمونههایی از اقیانوس را در قمر مشتری با نام « اروپا» شناسایی کنند.
لیست دستاوردهای این دو فضاپیما بسیار طولانیست.