جمع آوری نزدیک به هزار کودک متکدی در تهران
عیسی فرهادی، فرماندار تهران از جمعآوری نزدیک به هزار کودک متکدی در سطح شهر تهران خبر داد .
به گزارش ایسنا، فرهادی با اعلام این خبر گفت که هدف تنها کودکانی است که از راه تکدی گری، کسب درآمد می کنند و ما به هیچ عنوان با کودکان کار کاری نداریم، چرا که این کودکان در کارخانهها و مغازهها حضور دارند و به هیچ عنوان با آنها کاری نداریم.
این اقدام براساس قانون و برابر مصوبه شورای اجتماعی کشور مبنی بر جمعآوری متکدیان، این کار در سطح شهرستان تهران صورت گرفته است.
فرماندار تهران مکان جمعآوری کودکان متکدی را بهزیستی عنوان کرد و گفت: جمعآوری کودکان متکدی یک طرح نیست، بلکه قانون مصوب شورای اجتماعی کشور است و همیشه ادامه خواهد داشت.
چندی پیش سازمان بهزیستی استان تهران برای اجرای طرحی ۵ساله، با هدف سامان بخشیدن به زندگی هزار و ۸۳۶ کودک کار، ۳میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفت، طرحی که به گفتهی احمدخاکی، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی، در جهت ارائهی خدمات تحصیلی، رفاهی و همچنین آموزشی به خانوادههای این کودکان درنظر گرفته شده است.
سازمان بهزیستی، معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران، روز جمعه ۳۱ شهریور گفته بود که در قالب این طرح که از ۱۳ شهریورماه در تهران آغاز شده، ۲۵۵ کودک به مراکز سازمان بهزیستی فرستاده شدهاند که ۱۷۸ تن آنان غیرایرانی هستند.
این طرح با همکاری ۱۱ نهاد و ارگان از جمله فرمانداری، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و شهرداری و سازمان بهزیستی استان تهران شکل گرفت که دو مددکار اجتماعی این تیمها را همراهی میکنند.
اجرای این طرح باعث شد که برخی از اعضای شورای شهر تهران و همچنین تعدادی از اساتید دانشگاهها، پژوهشگران و فعالان اجتماعی نسبت به آن انتقاد کنند.
بهاره آروین، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران، ری و تجریش از جمله کسانی بود که روز دوم مهر به طرح جمع آوری کودکان کار و خیابان واکنش نشان داد و به شهردار تهران در این خصوص تذکر داد.
مدتی پس از جمع آوری کودکان کار و کودکان متکدی از سطح شهر تهران و انتقاد برخی از فعالان مدنی و نمایندگان مجلس به آن، روزبه کردونی، مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت کار و رفاه اجتماعی روز دوشنبه سوم مهرماه، اعلام کرد که کودکان کارو خیابان باید از شمول طرح فعلی جمعآوری متکدیان خارج شوند.
به گفته ی مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه، شناسایی و جذب کودکان کار و خیابان باید مطابق آییننامه ساماندهی کودکان خیابانی (حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان) انجام گیرد.