نیشخند روحانی
«باز هم بیاعتنایی به روزنامهها»؛ نشست خبری دیروز روحانی علیرغم حضور کثیر خبرنگاران از روزنامههای مختلف، مجالی برای سوال آنها نداد. آفتاب یزد نوشته است، فقط دو روزنامه فرصت سوال از حسن روحانی را یافتند؛ ضمن اینکه بعضی روزنامههای باسابقه و قدیمی دعوت نشده بودند. فرصت سوال فقط به شبکههای داخلی و خارجی و بیشتر به صداوسیما داده شد و از روزنامهها هم فقط روزنامه اصولگرای خراسان، وابسته به آستان قدس رضوی، سوال کرد و روزنامه دیگر سازندگی بود که سردبیر آن مشاور رسانهای رییس دفتر رییسجمهوری و دولت است.
آفتاب یزد با اینکه روزنامه نزدیک به دولت است و اغلب نگاه جانبدارانه آشکاری نسبت به کارنامه دولت داشته است، اکنون از تبعیض، بیعدالتی و بدسلیقگی تیم رسانهای دولت مینالد.
صادق زیباکلام در سرمقاله جهان صنعت پرسیده است چرا افکار عمومی برای روحانی مهم نیست.
این تحلیلگر سیاسی درباره نشست خبری دیروز روحانی نوشته است نه تنها حرف تازهای نداشت، بلکه روحانی برای ابراز همدردی با مردم در فجایع اخیر از آبان تا دی هیچ تلاشی نکرد و با لبخندهای تکراری، همان حرفهای تکراری درباره خطای انسانی را تحویل مخاطب داد.
به باور زیباکلام، سرعت ریزش محبوبیت روحانی بهگونهای است که اگر همین فردا انتخابات برگزار شود، او حتی ۲۴۰ هزار رای نخواهد داشت. در عین حال، زیباکلام بهیقین معتقد است روحانی اساسا به نظر مردم اهمیتی نمیدهد. زیباکلام میپرسد چرا روحانی برایش مهم نیست.
از نگاه زیباکلام، ذات متکبر روحانی دلیل بیاعتنایی او به نظر مردم است و میان رجال سیاسی قبل و بعد از انقلاب فردی با تکبر روحانی نداشتهایم. این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه افزوده است شاید هم روحانی برای بعد از ۱۴۰۰ اهدافی در نظر دارد که خیلی به صندوق رای و نظر مردم مربوط نیست و اگر اینطور باشد، پس فقط کافی است مراکز قدرت را راضی نگه دارد.
هرقدر از چهلم قاسم سلیمانی در تبلیغات حکومتی و صدها گزارش و برنامه تلویزیونی و رادیویی و مطبوعاتی یاد شد؛ چهلمین روز جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی در سکوت رسانهای تلاش شد که فراموش شود.
اما لوریس چکناواریان با اجرای قطعه مرثیهای برای پرواز ۷۵۲ در جشنواره موسیقی فجر، یادشان را گرامی داشت. به گزارش شهروند، دانشگاه صنعتی شریف، که ۱۶ نفر از دانشجویان پرواز ۷۵۲ از فارغالتحصیلان این دانشگاه بودند، یادمانی معنوی برایشان ترتیب داد که به گفته رییس این دانشگاه، ابتداییترین و حداقل کاری بود که میشد انجام دهند. با این حال، هنوز نه نمادی نصب شده و نه رسما بورسیهای به نام جانباختگان اعلام شده است.
این در حالی است که دانشگاه واترلو برای زنده نگه داشتن یاد و نام مرضیه فروتن، از قربانیان این سانحه، بورسیهای تحصیلی به نام او ایجاد کرده است. دانشجویان دانشگاه واترلو امیدوارند با جمعآوری سالانه ۵۰ هزار دلار برای پژوهشگران دانشکده محیط زیست واترلو، یاد مرضیه را زنده نگه دارند.
روزنامه شهروند با مریم لطیفپور، از همکلاسیهای مرضیه، گفتوگو کرده و از او شنیده است که مرضیه آنقدر باهوش بود که در توصیفش، باید او را نابغه خواند. خلاقیت، فروتنی و نگاه چندبعدی به مسائل او را شخصیت منحصربهفردی میکرد.
روزنامه شهروند همچنین در گزارش خود درباره بورسیه مرضیه، تصویری از سوگواری دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به یاد جانباختگان هواپیمای اوکراینی منتشر کرده که عکاس همین روزنامه آن را ثبت کرده است. یادشان گرامی باد.