![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/cycling2.jpg?itok=ATp8GPJE)
هوای آلوده مفید بودن پیاده روی را خنثی میکند
یک گزارش در مجله علمی " لانسِت" (The Lancet) در انگلیس میگوید هوای آلوده، مفید بودن پیادهروی را خنثی میکند.
در این گزارش آمده است: "آلودگی هوای شهرها در اثر ترافیک خودروها خطرات مهمی را متوجه تندرستی سالخوردگان و جنین زنان باردار میکند. افراد میانسال و سالخورده که روزی دو ساعت قصد پیادهروی در شهرهای با ترافیک بالا را دارند، در اثر استنشاق هوای آلوده، آنها با خطر تنگتر شدن شریانهای خون و صدمه به سلولهای تنفسی در شُش خود روبر هستند."
به گفته روزنامه ایندیپندنت که این گزارش را منتشر کرده است، در حال حاضر سازمان درمان ملی (NHS) در بریتانیا به افراد میانسال و سالخورده سفارش میکند برای تندرستی قلب و عروق خود، هفتهای 150 دقیقه پیادهروی پیوسته و منظم بکنند. اما این گزارش علمی میگوید پیادهروی در هوای آلوده شهری مفید بودن این ورزش سبک را خنثی میکند.
این تحقیق پزشکی از 119 فرد بالای شصت سال خواسته بود تا به مدت دو ساعت در خیابان آکسفورد استریت لندن که یکی از آلودهترین نقاط پایتخت انگلیس است پیادهروی کنند.
پس از این پیاده روی مقدار افزایش گنجایش شُشهای آنها اندازهگیری شد و هیچ تغییر مثبتی در آنها دیده نشده است. در عین حال سختی جداره شریانهای آنها حتی بدتر هم شده بوده است.
پروفسور فان چانگ (Fan Chung) از انستیتوی قلب و شُش در دانشگاه امپریال کالج در اینباره میگوید: "یافتههای پزشکی ما نشان میدهد که هوای آلوده تمام جنبههای مفید پیادهروی را از بین میبرد."