کشف سیارهای بزرگتر از ستارهاش
دانشمندان فضایی و ستارهشناسی یک سیارهی «غولپیکر» را شناسایی کردهاند که از ستاره ای که به دور آن میچرخد بزرگتر است.
به گزارش بخش علمی روزنامه ایندیپندنت امروز پنجشنبه ۱۱ آبان کشف سیاره موسوم به NGTS-1b که حجم آن برابر سیارهی مشتری (ژوپیتر) بزرگترین سیارهی منظومه شمسی میباشد میتواند همه تئوریهای مربوط به اخترشناسی را زیر پرسش ببرد.
بر مبنای تئوریهای حاضر، سیارهها در اثر چرخش ستاره (خورشید) مرکزی خود از بدنه آن جدا و به فواصل گوناگون در مدار آن قرار میگیرند و همه آنها کوچکتر از خود ستاره آفریننده آنها هستند.
با این حال، سیارهی NGTS-1b به دور خورشیدی میچرخد که حجم آن نصف خورشید منظومه شمسی است. دانشمندان میگویند آنها نهتنها نمیتوانند پیشبینی کنند که یک سیارهای به این عظمت در حجم آن میتواند به دور یک ستاره کوچکتر از خودش بچرخد، بلکه این آرایش فضایی میان یک سیاره و ستاره آن برخلاف قوانین جاری فیزیک در امور اخترشناسی میباشد.
به گفته ایندیپندنت، این منظومه خورشیدی به فاصله۶۰۰ سال نوری از کره زمین قرار دارد.
دکتر دانیل بیلیس (Daniel Bayliss) از دانشگاه واریک در انگلیس که سرپرست تیم اخترشناسی آن میباشد میگوید: "کشف این سیاره غولپیکر کاملاً ما را شگفتزده کرده است. این سیارههای عظیم قرار نیست در مدار خورشیدهای کوچکتر از خود بچرخند. این موضوع فرضیه مرسوم چگونگی تشکیل منظومهها را به چالش کشیده است. حالا تحقیقات ما روی این مسأله متمرکز است که بدانیم آیا این شکل سیارهها در کهکشان ما استثناء هستند یا میتوانند عمومیت داشته باشند".
به گفته دکتر بیلیس، مواد تشکیلدهنده این سیاره عظیم بسیار شبیه خورشید آن است و حرارت سطح آن 530 درجه سانتیگراد است.